GRADI SE GARAŽA U SKERLIćEVOJ: Počeli radovi na Vračaru, vredost 1,4 milijared dinara

B.B.

13. 09. 2024. u 11:21

U NEPOSREDNOJ blizini Narodne biblioteke i Hrama Svetog Save, u Skerlićevoj ulici na Vračaru je, posle više od dve godine od raspisivanja tendera, počela izgradnja podzemne garaže sa 357 parking-mesta. Rok za završetak projekta vrednog 1,4 milijarde dinara je 700 kalendarskih dana.

ГРАДИ СЕ ГАРАЖА У СКЕРЛИћЕВОЈ: Почели радови на Врачару, вредост 1,4 милијаред динара

Foto: D. Milovanović

Garaža, koja će se nalaziti u neposrednoj blizini Hrama Svetog Save, Narodne biblioteke, Stomatološkog fakulteta i Karađorđevog parka imaće tri podzemna nivoa i površinu do blizu 12.000 metara kvadratnih. U okviru planirane garaže sve etaže su namenjene parkiranju putničkih vozila. Osim parking-prostora, objekat će imati pomoćne, tehničke i sanitarne prostorije. U zonama ulaza i izlaza, planirani su i prostori za naplatu, kontrolu i obezbeđenja objekta.

NOVA 42 STABLA

PLANIRANA je i sadnja 42 nova školovana stabla na Vračarskom platou, tri puta presađivana i u formi već razvijenih visokih sadnica. Zelenilo u okviru parcele biće opremljeno i automatskim sistemom za zalivanje.

Automobili će u garažu moći da uđu iz Skerlićeve ulice, gde će se nalaziti dve pristupne rampe sa isto toliko kolovoznih traka, jedna za ulaz i druga za izlaz vozila.

Projektom je predviđen i jedan putnički lift, čije su dimenzije prilagođene i kretanju osoba sa invaliditetom. Na krovu garaže nalaziće se plato, koji će jednim delom imati ozelenjen krov, sa slojem zemlje pogodnim za sadnju visoke i srednje vegetacije, a drugi će biti pešački plato ispred ulaza u Narodnu biblioteku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NE ŽELIM DA POVERUJEM DA SE TO DESILO: Avramović u šoku zbog Svetislava Pešića, nada se filmskom raspletu