NAUČNICI SA MIT: Veštačka inteligencija pomaže u predviđanju budućih poplava (FOTO)

27. 11. 2024. u 23:00
S OBZIROM na to koliko se klima promenila poslednjih godina, metoda koju su razvili naučnici Masačusetskog instituta tehnologije (MIT) mogla bi da bude od velike koristi.
Povezane vesti

U ČEMU JE TAJNA „MAGIČNOG“ ČIPA: Naučni otkrivaju zašto je on važan za medicinu
UPOTREBA terahercnih talasa (elektromagnetnih talasa), koji imaju kraće talasne dužine i više frekvencije od radio-talasa, mogla bi da omogući brži prenos podataka, preciznije medicinsko skeniranje i stvaranje radara više rezolucije.
25. 02. 2025. u 00:00
Najnovije iz rubrike

DOSTA STVARI SE OBISTINILO: Kako je Tesla predvideo budućnost
NIKOLA Tesla bio je mnogo više od izumitelja, bio je vizionar koji je svojim idejama oblikovao svet u kojem danas živimo.
16. 04. 2025. u 10:34

NIŠTA BEZ ADVOKATA Astro savet za 16. april: Merkur je u Ovnu do 10. maja – Evo kako će da utiče na vaš znak horoskopa
MERKUR, planeta biznisa, učenja, kraćih putovanja i flerta,koji se proteklih meseci, zbog retrogradnog hoda, šetao između vodenog znaka Riba i vatrenog Ovna, posle šest nedelja, vraća se u Ovna, gde ostaje do 10. maja.
16. 04. 2025. u 07:00

SUMORNA BUDUĆNOST: Okeani su nekad bili zeleni, u budućnosti će biti ljubičasti ili crveni
SKORO tri četvrtine naše planete prekrivaju okeani, pa iz svemira ona izgleda kao plavi kliker.
16. 04. 2025. u 00:33

PEDESET HILJADA DREVNIH KUĆA POD LUPOM NAUČNIKA: Veliko otkriće otvara veliku temu za čovečanstvo
ŽIVIMO u vremenima kada je jaz između bogatih i siromašnih dramatičan i nastavlja da se povećava. Ali nejednakost nije ništa novo, pa su naučnici rešili da je prouče tako što su izmerili i uporedili kuće na više od 1.000 nalazišta širom sveta i to iz poslednjih 10.000 godina.
16. 04. 2025. u 00:21

NIJE SVE ZA FRIŽIDER: Ovim namirnicama sobna temperatura više prija
VEĆINA nas bez razmišljanja skladišti hranu u frižideru, jer ne verujemo da to može imati negativan efekat - verujemo da se sigurno neće pokvariti, da će biti sveža i spremna za jelo.
16. 04. 2025. u 00:00
Komentari (0)