KADA SU LJUDI POČELI DA NOSE ODEĆU? Evo šta kažu naučnici

09. 05. 2025. u 23:00
KAKO su rani ljudi evoluirali od predaka sličnih majmunima, napustili su drveće, počeli da hodaju uspravno i izgubili svoje krzno.
Povezane vesti

ISTRAŽIVANJE OTKRIVA: Ogovaranje učvršćuje partnerske odnose
PARTNERI koji ogovaraju druge ljude zapravo su emotivno bliži i srećniji u odnosu u poređenju sa onima koji ne ogovaraju, pokazalo je istraživanje naučnika.
17. 08. 2025. u 20:33
Najnovije iz rubrike

PRVI PUT VIĐENO: Astronomi zapanjeni do sada neviđenom eksplozijom supernove
UDALjENA supernova je eksplodirala kao nikada do sada, dovodeći u pitanje naučno razumevanje smrti masivnih zvezda.
23. 08. 2025. u 01:35

VELIKO NAUČNO OTKRIĆE: Kravlji zub rešava misteriju gradnje Stounhendža
NAJNOVIJE otkriće dobijeno analizom zuba potvrdilo je da je krava pronađena u blizini neolitskog spomenika Stounhendž poticala iz Velsa, što je dodatno potkrepilo teorije da je stoka korišćena kao glavni način za prenošenje ogromnih kamenih blokova korišćenih za izgradnju ovog objekta.
23. 08. 2025. u 00:45

LISTE "MESTA KOJA MORAMO DA VIDIMO" IDU U ZABORAV: Vreme je za putovanja koja imaju drugačiji smisao
U DOBA viralnih turističkih trendova, naše liste želja sve više liče jedna na drugu - masovno se bukira Rim, Venecija, Pariz, Barselona. Ipak, ove popularne destinacije se tome suprotstavljaju - lokalci jasno bojkotuju, infrastruktura postaje iz dana u dan sve više narušena.
23. 08. 2025. u 00:33

"BLIZANAČKA TELEPATIJA" ILI NEŠTO DRUGO? Evo šta nauka kaže o neobičnoj vezi između blizanaca
JEDAN od najpoznatijih mitova vezanih za blizance je takozvana "blizanačka telepatija", to jest verovanje da blizanci, posebno jednojajčani, mogu na daljinu da osete misli, emocije ili fizičke senzacije jedno drugog, bez upotrebe pet čula.
23. 08. 2025. u 00:00

ZAŠTO ČOKOLADA IMA TAKO DOBAR UKUS: Naučnici objasnili
KAD zagrizete komadić čokolade, možete da osetite njene različite ukuse. Grupa naučnika je tokom istraživanja ustanovila da je kontrolisanjem fermentacije moguće stvoriti „dizajnerske“ čokolade sa posebnim ukusima.
22. 08. 2025. u 23:22
Komentari (0)