KAKO SE SEČE KUPUS ZA SALATU: Dosta ste to radili pogrešno, evo pravog načina
AKO želite da vaša kupus salata bude savršeno hrskava, ukusna i ravnomerno začinjena, ključ je u načinu seckanja.

Foto Shutterstock
Umesto klasičnog seckanja nožem, glavicu kupusa treba preseći na četvrtine, a zatim svaki deo prelaziti ljuštilicom gore-dole.
Na taj način dobijaju se tanki i ravnomerno isečeni komadići koji bolje upijaju začine.
Za savršen ukus, preporučuje se da se salata začini kombinacijom soli, šećera, sirćeta, ulja i malo vode (oko 100 ml).
Nakon što se sve dobro izmeša, ostavite da odstoji 15 minuta – voda omekšava kupus, a šećer pojačava slani ukus, čineći salatu još boljom.
(Alo)
BONUS VIDEO: ŠAMPIONI U FOKUSU: Strahinja Trivković diplomata znanja i sporta
Preporučujemo

KAKO JE NASTALA PAVLOVA TORTA? Napravljena je u čast jedne žene početkom 20. veka
28. 09. 2025. u 18:00

JESENjA EKSPLOZIJA UKUSA: Kolač od borovnica osvaja na prvi zalogaj
27. 09. 2025. u 19:00

NAPRAVITE PRAVI LESKOVAČKI AJVAR: Stranci su spremni da ga plate suvim zlatom
25. 09. 2025. u 17:30

ŠOK PROGNOZA ZA OKTOBAR: Najavljeno da će pasti pola metra snega! Ovakve ekstreme ni meteorolozi ne pamte
PREMA najavama meteorologa, oktobar 2025. počeće u Srbiji pod uticajem prodora hladnog vazduha sa severoistoka Rusije koji je došao do Nemačke i Poljske, ali se polako približava ka nama što će prouzrokovati razvoj ciklona u Jonskom, Tirenskom i delu Jadranskog mora i već 1. oktobra, u sredu, u večernjim časovima na jugu i jugozapadu Srbije počeće da pada kiša.
30. 09. 2025. u 20:58

"ZAŠTO MI PIPAŠ ŽENU?" Ovako je počela tuča na svadbi u Gornjem Milanovcu, nasrnuli na doktora (VIDEO)
SVADBENO veselje u Gornjem Milanovcu pretvorilo se u haotičnu scenu kada je došlo do nesvakidašnjeg incidenta.
30. 09. 2025. u 16:10

NE DA NA ĆERKU Bogdanin otac očitao lekciju Veljku, jasno mu stavio do znanja: "Možda pre nisi imao ovakvu devojku..."
VELjKO je uvek isticao da želi veliku porodicu sa mnogo dece kojima će usaditi prave vrednosti i tradiciju.
29. 09. 2025. u 16:17
Komentari (0)