PENZIONERIMA NA NOGE: PIO Fond u Boru organizuje akcije prijavljivanja za penzionerske kartice u selima

S. M. J.

21. 03. 2023. u 12:26

FILIJALA Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) u Boru organizuje akciju prijavljivanja za penzionerske kartice.

ПЕНЗИОНЕРИМА НА НОГЕ: ПИО Фонд у Бору организује акције пријављивања за пензионерске картице у селима

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Zaposleni u PIO Fondu, filijala u Boru, u saradnji sa lokalnom samoupravom, u okviru akcije koju organizuju u borskim selima pomažu penzionerima da popune elektronski zahtev za penzionerske kartice. Akcija je počela u Zlotu i naišla je na dobar odziv najstarijih, a nastavljena je i danas u ovom selu.

- Cilj ovih kartica je da se na direktan način unapredi životni standard penzionera – kaže zamenik gradonačelnika Bora Milivoje Janošević.

Po rasporedu akcija će 22. marta biti organizovana u Oštrelju, 23. i 24. marta u Šarbanovcu, 27. u Krivelju, 28. u Gornjanu, 29. u selu Luka, 30. u Brestovcu, a 31. marta u Tandi. Pomoć penzionerima da dopune elektronske prijave zaposleni u PIO Fondu pružaće 3. aprila u Metovnici, 4. u Slatini, 5. u Donjoj Beloj Reci, a 6. u Bučju.

- Kartica pruža dvostruke benefite, kao što su ostvarivanje popusta pri kupovini i sakupljanje bodova koje će obračunavati PIO Fond. Za svakih 500 dinara kupovine dobijaće se po jedan bod - istakla je Milica Lakićević, direktorica filijale PIO Fonda u Boru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)