KORONA BROJKE MIRUJU: Epidemiološka situacija u regionu na nivou prethodnih dana

Tanjug

09. 07. 2021. u 15:48

EPIDEMIOLOŠKA situacija u zemljama regina je na nivou prethodnih dana, brojevi novozaraženih miruju uprkos smanjenom interesovanju za imunizaciju i širenja "delta soja" korona virusa.

КОРОНА БРОЈКЕ МИРУЈУ: Епидемиолошка ситуација у региону на нивоу претходних дана

Foto: D. Pozderović

U Hrvatskoj je u pslednja 24 sata registrovano 87 novozaraženih, OD 3.678 testiranih uzoraka. Broj aktivnih zaraza je 612. Prijavljenh smrtnih slučajeva nema.

U Bosni i Hercegovini danas je zabeleženo novih 15 slučajeva zaraze, od 1.448 obrađenih testova. Prijavljena su dva smrtna slučaja.

Samo u Federaciji BiH testrano je 1.190 uzoraka, od kojih je 11 pozitivno na korona virus. U tom entitetu je prijavljen jedan smrtni slučaj iz prethodnog perioda. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5.531.

Republika Srpska je testirala 158 uzoraka, od kojih su četiri pozitivna. Prijavljen je jedan smrtni slučaj, dok je od početka epidemije preminulo ukupno 3.787 pacijenata.

U Brčko distriktu u poslednaj 24 sata nije bilo novozaraženih ni smrtnih slučajeva.

Prema poslednjem preseku epidemiološke situacije u Crnoj Gori testirano je 1.598 uzoraka na novi korona virus, od kojih je pozitivno 16. Prijavljen je jedan smrtni slučaj.

Severna Makedonija testirala je 2.960 testova, od kojih je 10 novozaraženih osoba. Prijavljen je jedan smrtni slučaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna