KANADERI IZ HRVATSKE GASE POŽAR U BOSNI I HERCEGOVINI: Dva aviona upušena da pomognu obuzdavanju vatre kod Tomislavgrada

Tanjug

08. 08. 2021. u 21:02

DVA kanadera iz sastava Protivpožarnih snaga Hrvatske upućena su danas da pomognu u gašenju požara na području kod Buškog Blata u blizini Tomislavgrada u BiH, uz granicu s Hrvatskom, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo odbrane.

КАНАДЕРИ ИЗ ХРВАТСКЕ ГАСЕ ПОЖАР У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ: Два авиона упушена да помогну обуздавању ватре код Томиславграда

Foto Vikipedija/By Javiramos43 - Own work, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=101325326

Kanaderi Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva upućeni su na mesto na kojem je izbio požar na području Tomislavgrada zbog ugrožavanja kuća i imovine na tom području, prenosi Hina.

Pomoć je upućena na osnovu naredbe ministra odbrane o upotrebi Oružanih snaga RH radi pružanja humanitarne pomoći u gašenju požara u BiH, u dogovoru sa predsednikom vlade Andrejom Plenkovićem, navode iz Ministarstva odbrane.

- Uputili smo dva kanadera u BiH kako bismo pomogli našim prijateljima i susedima koji se bore s požarima već nekoliko dana. Verujem da će naši avioni pomoći da se zaštite kuće i imovina stanovnika tog područja - poručio je ministar odbrane Mario Banožić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!