ESKOBAR DOPUTOVAO U SARAJEVO: U naredna dva dana razgovori sa članovima predsedništva i kolegijuma Parlamenta BiH
ZAMENIK pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalni izaslanik američkog predsednika Gabrijel Eskobar, doputovao je danas posle podne u posetu BiH.
Eskobar je po sletanju na sarajevski aerodrom otišao u rezidenciju američkog ambasadora Erika Nelsona, prenosi Klix.ba.
U naredna dva dana Eskobar će razgovarati sa članovima Predsedništva BiH i članovima kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH.
Najavljeno je da će američki zvaničnik imati brojne sastanke u Sarajevu, ali i u Banjaluci.
Uoči posete Eskobar je poručio građanima BiH da neće biti novog rata i ocenio da član Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik "želi da zaštiti svoju moć i svoj novac".
On je naveo da su sankcije spremne i na stolu i ustvrdio da Dodikovu politiku ne podržava niko u regionu, pa ni Srbija.
Dodik je poručio da Escobar "džaba dolazi, ako misli da je kriza izazvana da bih sačuvao moć i bogatstvo".
Eskobar je uoči dolaska u BiH u Vašingtonu razgovarao sa predsednicom RS Željkom Cvijanović koja je zatražila "izbalansiraniji pristupa prema BiH".
Preporučujemo
MASK ŠOKIRAO O ZELENSKOM: On je šampion svih vremena, izveo jednu od najvećih pljački SAD-a
ILON Mask, američki milijarder i budući šef komisije za smanjenje savezne vlade u administraciji novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, nazvao je Vladimira Zelenskog šampionom svih vremena za „jednu od najvećih pljački“ Sjedinjenih Američkih Država.
30. 12. 2024. u 15:29
DRAMA U KOMŠILUKU: Otkrivena nepoznata letelica, stanovnici upozoreni da potraže skloništa
RUMUNSKI radarski sistemi otkrili su sinoć mali leteći objekat, za koji se sumnja da je dron, koji je ušao u nacionalni vazdušni prostor do šest kilometara u jugoistočnom okrugu Tulčea, saopštilo je ministarstvo odbrane Rumunije.
27. 12. 2024. u 09:23
ISTINA O SLANINI I SVINjSKOJ MASTI: Stručnjaci otkrivaju - šta zaista jedemo
TRADICIONALNE namirnice poput svinjske masti, slanine i luka zauzimaju posebno mesto u kulinarskoj tradiciji mnogih regija, posebno na ovim prostorima.
31. 12. 2024. u 15:10
Komentari (2)