NARKO BOS SE PROVODI U DUBAIJU: Edina Gačanina Tita čuvaju bivši federalni specijalci i odbegli džudista (FOTO)

Novosti online

15. 01. 2022. u 21:58

POČETKOM januara narko bos Edin Gačanin Tito fotografisao se u Dubaiju sa svojim pratiocima.

НАРКО БОС СЕ ПРОВОДИ У ДУБАИЈУ: Едина Гачанина Тита чувају бивши федерални специјалци и одбегли џудиста (ФОТО)

Foto: Instagram

Na fotografiji sa njim su bivši federalni specijalci Ibrahim Miladin i Dženis Kadrić, kao i džudista iz Bihaća Harun Sadiković za kojim će pravosuđe iz Bihaća uskoro raspisati Interpolovu poternicu. Harun Sadiković je nekad važio za perspektivnog džudistu. Dobijao je stipendije iz budžeta i bio reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Ali, već dugo ga ne viđaju u rodnom Bihaću. Tamo je trebao da se pojavi 2. decembra prošle godine u Opštinskom sudu, gde mu se sudi zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja lakih telesnih povreda policajcu Muhamedu Ziriću, koji je posle te tuče preminuo.

- Nije se pojavio - rekao je sudija Opštinskog suda Bihaću Dino Muslić.

Foto: Istraga.ba

 

Kaže da je imao čvrsta obećanja da će Sadiković doći na ročište 28. decembra. Ali, opet se nije pojavio.

- Njegov branilac nam je rekao kako je on proteklih meseci imao neko takmičenje u Dubaiju. Onda je, prema rečima branioca, imao problema s vizom. Rečeno nam je da je skinut sa aviona i da se nalazi u nekoj vrsti pritvora u Dubiaju. Ja sam početkom januara izdao naredbu da ga privedu u sud. Nisu ga pronašli. Sada sam izdao naredbu za raspisivanje poternice - objašnjava sudija Muslić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Harun Sadikovic (@harunjudo)

Džudista Sadiković obmanuo je sud. Tačno je da je u Dubaiju. Ali nije tačno da je tamo imao takmičenja i da je skinut s aviona. On nema problema sa vizom. Nije u pritvoru. Harun Sadiković je obezbeđenje šefa jednog od najmoćnijih narko kartela na svetu – Edinu Gačaninu Titu. Mladež ispod levog oka otklanja svaku sumnju. To je Edin Gačanin Tito, šef narko kartela Tito i Dino, koji, sa italijanskom Kamorom i irskom porodicom Kinahan, kontroliše kokainsko tržište Evrope.

Ova fotografija je nastala početkom januara. Objavljena je na Instagram profilu Haruna Sadikovića. Krajnje desno, iz vaše perspektive je Edin Gačanin. Do njega je, obrijane glave, Ibrahim Miladin, bivši pripadnik Specijalne policije Federalne uprave policije. Sa desne Miladinove strane je Dženis Kadrić. Krajnje levo je Harun Sadiković.

Miladin, bivši pripadnik Specijalne policije Federalne uprave policije, primljen je, pisali su mediji, urgiranjem federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare. I Dženis Kadrić je bio pripadnik Specijalne jedinice FUP-a. Obojica su sada telohranitelji Edina Gačanina Tita.

Foto: Instagram

Vođu narko kartela su pratili i u septembru kada je boravio u Sarajevu. Gačanina je, tada, na sarajevskom aerodromu dočekao biznismen Gordan Memija, čija je rentakar firma iznajmila automobile u kojima vozio Tito sa pratnjom, koju su, uglavnom, činili pripadnici Federalne uprave policije. U znak zahvalnosti, Gačanin je donirao skupocenu opremu Specijalnoj policiji, a donacija je proknjižena preko federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare koji je, tada, dobio jedan komplet opreme. Osim toga, Gačaninov drugi pratilac Ibro Miladin (bio)  je prijatelj Gordana Memije, biznismena koji je, prema vlastitom priznanju, dočekao Tita na aerodromu i kojem je iznajmio automobile za vožnju po Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Harun Sadikovic (@harunjudo)

Pored dvojice bivših federalnih specijalaca, Tita čuva i džudista iz Bihaća Harun Sadiković. On je učenik Branislava Crnogorca, savetnika federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare.

Među onima koji su komentarisali zajeničku fotogtrafiju na Instagramu je i Džejson Vudham. Rođeni Britanac je svetski poznati borac, a sada trener „Muaythaia“ i boksa. Već dugo živi u Dubaiju. On je lični trener Edina Gačanina Tita i njegovih pratilaca.

- Drago mi je videti braću - piše u komentarima Vudham.

Edin Gačanin Tito jedan je od najmoćnijih ljudi u narko biznisu. Povezan je sa italijanskom Kamorom i sa članovima irske porodice Kinahan. Vođa Kamore, Rafaele Imperiale uhapšen je prošle godine u Dubaiju. U istom gradu živi i Daniel Kinahan, moćni bos iz Irske koji se pojavljivao kao organizator box mečeva Tajsona Furya i Antonia Džošue. Irski mediji su, povezujući kartel Tito i Dino, te Kamoru i Kinahana, ovaj kartel prozvali „Super Kartelom“.

Foto: Instagram

Septembra 2020. godine u Los Sinćisi, pripadnici padobranske specijalne jedinice policije u Peruu, izvršili su desant u džungli, u području La Konvenciona. Za 48 sati akcije sprečili su proizvodnju 280 kilograma kokaina i uništili čak četiri i po tone hemijskih zaliha za proizvodnju ove droge.

Foto: Istraga.ba

Tekst potpisa

- Ovaj narko kompleks, postavljen se u dolini reke Apurimak, kao i pronađena droga pripadali su trgovcima drogom poznatim kao Negro i Tito - objavila je 22. sepembra 2020. godine peruanska La Republika, pozivajući se na službena saopštenja tamošnje policije. Tito i Negro se, takođe, pominju i u drugim istragama peruanske policije. Konkretno, Tito je, u predmetu protiv Sarajlije Davida Cufaja, osuđenog u Peruu zbog krijumčarenja dve tone kokaina, označen kao „organizator i finansijer krijumčarenja velikih količina kokaina“ iz Južne Amerike u Evropu.

Foto: Istraga.ba

Tekst potpisa

Osim Cufaja, za Tita je radio i Smail Šikalo, koji je uspeo da pobegne iz Perua, a za kojim je raspisana Interpolova poternica. On je bio u pritvoru u Peruu, pre nego što je Tito organizovao njegov beg, nakon što ga je postupajući sudija pod misterioznim okolnostima pustio „u kućni pritvor“. Šikalo se vratio u Sarajevo, gde danas slobodno živi.

Foto: Istraga.ba

BONUS VIDEO - PROCES VEKA PROTIV MAFIJE: U sudnici 350 optuženih sa 900 advokata

(Istraga.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest