ŠTA JE PRETHODILO HAOSU U ZAGREBU? "Torcidaši" pobesneli na utakmici, pa krenuli u blokadu - policija pucala u samoodbrani (VIDEO)

J.KERBLER - Od stalnog dopisnika, ZAGREB

22. 05. 2022. u 11:42

DERBI između ”Dinama” i ”Hajduka” u poslednjem kolu fudbalskog prvenstva Hrvatske završio je u subotu u noći brutalnim obračunom navijača splitskog kluba i policije.

ШТА ЈЕ ПРЕТХОДИЛО ХАОСУ У ЗАГРЕБУ? Торцидаши побеснели на утакмици, па кренули у блокаду - полиција пуцала у самоодбрани (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Jutarnji list

Pripadnici ”Torcide” na povratku iz Zagreba u Split sukobili su se s policijom, a u nezapamćenom incidentu policija je iz vatrenog oružja rasterala huligane. Na autoputu između Zagreba i Jastrebarskog, tridesetak kilometara od glavnog hrvatskog grada, još je puno čaura od metaka, a tek u jutarnjim časovima normalizovan je saobraćaj.

U sukobu je ranjeno deset policajaca, a nakon što su policajci iz vatrenog oružja intervenisali ranjena su dvojica huligana. Jedan od njih operisan je u nedelju nujutro u Karlovcu, a imao je prostrelnu ranu desne potkolenice. Stanje mu je stabilno i nije životno ugrožen.

Samo odmorište Desinec gde je došlo do sukoba huligana Torcide i policije zatvoreno je, a policijski inspektori nastoje završiti istragu kako je uopšte došlo do sukoba gotovo 1600 navijača koji su se uz pratnju policije vraćali u Split. Sve je već počelo u Maksimiru, kada organizatori nisu dopustili ”Hajdukovim” navijačima da uđu na stadion, jer su tvrdili da nisu poštovali unapred dogovorena pravila. Tenzije su rasle već i u vreme utakmice u kojoj je ”Dinamo” pobedio 3:1, a sama utakmica nije više odlučivala o prvenstvu, jer je zagrebački klub izborio prvo mesto u predzadnjem kolu.

Navijači koji su bili u privatnim automobilima na povratku u Split pokušali su da blokiraju autoput i tako je došlo i do sukoba. Policija je nastojala da spreči blokadu autoputa, a onda su navijači napali policajce, bacajući razne predmete na njih. Desetak policajaca je pri tome ranjeno, a policija je počela da puca iz vatrenog oružja.

- Dana 21. maja oko 21.35 sati, tokom organizovanog povratka oko 1.600 navijača HNK "Hajduk" u autobusima, kombi vozilima i privatnim automobilima sa utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta "Desinec" i na taj način blokirali sve trake autoputa u smeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo telesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozleda policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili - saopštila je zagrebačka policija.

Policija kaže da je zbog odbijanja napada koristila vatreno oružje i nakon toga je kolona stavljena pod nadzor. Na društvenim mrežama objavljeni su šokantni snimci sukoba, a na jednom se vidi i kako policajac "pendrekom" udara po navijaču.

BONUS VIDEO: PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": - Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja