ZAGREB SLUTI "BLJESAK", PA "OLUJU": U Hrvatskoj sramno predviđaju operacije Kijeva i porede ih sa zločinima nad Srbima

Jurica KERBLER - stalni dopisnik iz Zagreba

20. 05. 2022. u 22:29

Hrvatski mediji najavljuju da više nije pitanje hoće li Ukrajinci krenuti u oslobađanje svoje teritorije, već kada, i pritom prave poređenje sa događajima u bivšoj Jugoslaviji devedesetih.

ЗАГРЕБ СЛУТИ БЉЕСАК, ПА ОЛУЈУ: У Хрватској срамно предвиђају операције Кијева и пореде их са злочинима над Србима

Foto AP

Komentator "Večernjeg lista" Davor Ivanković u tekstu "Ukrajinci dovršavaju svoj 'Medački džep', pripremaju 'Bljesak', a u leto sledi 'Oluja'," piše da "ovaj rat je ionako 'ekspresan' u poređenju sa onim klasičnim ratovima koji su znali potrajati po četiri do pet godina, kao Domovinski rat".

- Ovaj će biti mnogo brži, no to ne znači da će biti rešen u roku od narednih nekoliko meseci. Ukrajinci su do sada veoma pametno vodili vojne operacije i sada bi napravili veliku grešku kada bi zbog prevelike želje, pa i hipermotivisanosti ušli "grlom u jagode". I uz potcenjivanje ruske vojske, bez obzira na njenu neefikasnost - navodi on.

Za komentatora zagrebačkog dnevnog lista nema sumnji da se Ukrajinci spremaju za kontranapad. Citira se i penzionisani američki general Ben Hodžis, koji tvrdi da sledi prelaz Ukrajine u protivofanzivu koja bi trebalo da vrati Ruse na liniju iz februara 2022. godine i to do kraja leta. "Ukrajinci će nastaviti da 'čačkaju' Ruse gde god stignu, nanoseći im gubitke i slabeći im moral. Da prevedemo u nama poznate okvire, Ukrajinci sada dovršavaju vojne akcije tipa 'Otkos 10' i 'Medački džep', a pripremaju se za 'Maslenicu' i 'Bljesak', da bi u avgustu ili septembru otpočeli i 'Oluju'", konstatuje autor teksta u "Večernjem listu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)