HRVATSKI predsednik Zoran Milanović izjavio je danas u Kninu da odlazak velikog broja građana srpske nacionalnosti iz Hrvatske tokom operacije Oluja jeste ljudska tragedija, ali tome je, naveo je, "prethodila ljudska glupost vlastodržaca u Beogradu".

Ako

05.08.2022. 13:09

Samo lažite i vredjajte Srbe. Molim Vas samo glasnije da vas Bog što bolje čuje. A mi ćemo ga zamoliti da porazgovara s vama. I Bogu i ljudima ste dosadili.

Aleksandra

05.08.2022. 13:13

Ne vredi Hrvatskoj da se pere od zla koja je počinila nad nedušnim Srbima u Krajini u pogromu Oluja 1995. godine. Nije Srbija kriva za etničko čišćenje koje je sprovodila hrvatska vojska već političari iz Zagreba. To je svima jasno osim njima.

Nikola

05.08.2022. 14:36

O čemu ovi pričaju? Srbija nije bila u ratu! Da jeste pa ni hrvatska ni bih sad ne bi postojale! Milošević nije hteo da ulazi u rat,zato je pala Krajna! A kad su hteli da sruše i RS onda je reko da Srbija ulazi u rat,dva dana nakon toga desio se Dejton. A da je tada ušo u rat,povratio bi krajnu za par sati! Zato junaci prema deci i starima tišina! Idu dani za naplatu svega što ste uradili.

Marko

05.08.2022. 14:47

Хрватска је два пута у 20 веку стварала своју државу на крви и пепелу Срба, многих зверски мучених и убијених и на пепелу имовине српског становништва

Nada

05.08.2022. 17:03

Svaki pokušaj Hrvatskoj da se pere od zla koja je počinila nad nedužnim Srbima u Krajini u pogromu Oluja 1995. godine im ne vredijer Srbija više neće da ćuti. Nije Srbija kriva za etničko čišćenje koje je sprovodila hrvatska vojska već političari iz Zagreba. To je svima jasno osim njima.A to što se Zoran Milanović i poglavnik Andrej Plenković obračunavaju međusobno Srbiju to ne interesuje.

stevo

05.08.2022. 17:29

Srbija ne ćuti, za razliku od perioda pre toga, kada smo se maltene ponašali kao da se stidimo što smo bili žrtve tako velikog zločina. Nikada da ne zaboravimo. Oluja je pogrom

stefan

05.08.2022. 17:32

I uvek cemo iznova podsecati na taj strasan zlocin pocinjen nad srpskim narodom.Srbija na celu sa Vucicem danas ne cuti i ne treba da cuti.Oluja je pogrom koji se ne zaboravlja

Pavlovic

05.08.2022. 17:36

27 godina od Oluje,uvek cemo iznova svake godine podsecati na taj strasan zlocin Hrvata.I da se nikada ne zaboave zrtve,neduzno ubijen srpski narod,oko 250.000 prognanih,skoro 2.000 ubijenih Srba u Oluji..

Petar Veilik

05.08.2022. 18:26

Prvi zadatak novog saziva Skupštine Srbije morao bi neizostavno da bude donošenje više pojedinačnih deklaracija kojim bi se eksplicitno iskazalo: 1. U Jasenovcu i ostalim logorima NDH, navesti sva stratišta redom, posebno ponos hrvatske - Jastrebarsko, jedinstven u svetu, gde je izvršen genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima, iskazati brojeve 700.000 i tako redom, ..., i zabraniti negiranje celom svetu, državama, narodima, .., ko to bude radio - proglasiti ga neprijateljem, ..., sa posledicama, itd. 2. Isto za Oluju 3. Isto za Bljesak 4. Iskazati istinu o Merkalama, i zabraniti iskazivanje laži, takođe - ko negira - neprijatelj, sa posledicama, itd 5. Isto za Račak, ... 6. Isto za Srebrenicu, naravno - priložiti sve spiskove 'pobijenih' u Srebrenici, koji su glasali na izborima, ..., itd - naravno - eksplicitno negirati i opovrgnuti genocid, itd. 7. Uključiti sve 'kolateralne' štete - namerno bombardovane bolnice, porodilišta, vrtiće, škole, civilne objekte, ..., od strane nato zemalja, navesti spisak od 19 junačkih - 'prijateljskih' zemalja i proglasiti sva ta dela - genocidom, a junačke zemlje - genocidnim, sve dok to ne priznaju, dok se ne izvinu i dok ne plate ratnu odštetu od 100 mlrd usd. 8. ovo nije kraj, mora se sve navesti, ali, ovo sada nije mesto za to Naravno, sve deklaracije se moraju jako dobro dokumentovati, što nije neki veći problem, ... Dakle, iz pozicije u kojoj se neprekidno pravdamo što nas kolju 80 godina, i što nam kače najnebuloznije idiotluke i svoja nedela - na glavu, napišimo ko smo šta smo, i ko su svi oni i šta su. Potpišimo, udarimo pečat i objavimo svetu. Mogu slobodno polako da dolaze, klanjaju, žale i dive. Dosta više!

Biljana M

05.08.2022. 19:27

Milanovic i Plenkovic, ma koliko se trudili nicim ne mogu opravdati Oluju, pogrom i stradanja srpskog naroda. Za tako nesto razlog ne moze i ne sme da postoji.

Brane

06.08.2022. 09:48

Srbi su bili krivi što su živeli na tim prostorima i četrdesetih godina ,pa su krivi i devedesetih što su bili svoji na svome.E sad više ne mogu biti krivi jer ih skoro više nema u Hrvatskoj.Sve su ih istrbili.I to sve Evropa gleda i sluša.

SERB

06.08.2022. 15:50

Хрвати своју "највећу војну победу" славе на книнском Косову, где је у 7. веку основана најстарија српска жупа - СРБ! За њих је Книн "краљевски град - Звонимиров", а историја не познаје никаквог краља Звонимира, осим интерполирана девета глава у тзв. хрватској редакцији "Дукљаниновог љетописа, чији је прави наслов Српски или Требињски родослов. Данас је то аксиоом - ДНК-Хрвата нема између Саве и Јадрана, Купе, Мораве и Дрима! Има их на Сочи, али Словенци ни њих не признају за Хрвате. Хрвати могу бити само поотомци Крапинског човека. Нека само обавесте Немце ови ће им одмах обезбедити најстарији писани доказ за ту "истину", који је до сада био затурен у неком старом архиву у Клањецу - Аграму - Загребу!