HRVATI PREŠLI SVE GRANICE: Nakon sramnog Plenkovićevog govora, Milanović otišao korak dalje

Tanjug

05. 08. 2022. u 11:53

HRVATSKI predsednik Zoran Milanović izjavio je danas u Kninu da odlazak velikog broja građana srpske nacionalnosti iz Hrvatske tokom operacije Oluja jeste ljudska tragedija, ali tome je, naveo je, "prethodila ljudska glupost vlastodržaca u Beogradu".

ХРВАТИ ПРЕШЛИ СВЕ ГРАНИЦЕ: Након срамног Пленковићевог говора, Милановић отишао корак даље

Foto: Tanjug

- To je ljudska tragedija, ali je tome prethodila pohlepa i glupost srpskih vlastodržaca. Danima pred Oluju nisu prihvatili plan Z4 koji nije bio povoljan za nas, ali je hrvatsko rukovodstvo bilo spremno da ga prihvati - rekao je Milanović.

Rekao je da stoga Hrvatska nema od čega da se brani, jer za taj plan, dodao je, ne bi dobili spomenik i zahvalnicu.

Istakao je da je "operacija Oluja bila veliki rizik, velika neizvesnost, jer Hrvatska nije imala ni municiju za više od dve sedmice i toga moramo biti svesni".

Plenković u skandaloznom govoru u Kninu okrivio Beograd za proterivanje 250.000 Srba

I hrvatski premijer održao je danas govor u Kninu i tom prilikom izjavio je da je "srpsko rukovodstvo prisililo Hrvatsku na proterivanje Srba".

U sramnom govoru Plenković je rekao da "Hrvatska zna kako je biti žrtva agresije", iako je u zločinačkoj akciji "Oluja" 250.000 Srba proterano iz Hrvatske, a više od 1.800 ubijeno i nestalo.

- Hrvatsku pokušavaju da kleveću jalovim optužbama o proterivanju Srba, iako je jasno da ih je srpsko rukovodstvo prisililo na to. Optužnice protiv pilota su neprihvatljive, Srbija ne pokazuje spremnost da prizna odgovornost u zločinačkom poduhvatu - dodao je.

On je istakao da će "Vlada kao i do sada štititi branioce, pilote i zapovednike i neće dopustiti da se u pitanje dovede oslobađajući karakter rata".

- Kao pobednica u ratu ponosimo se time što štitimo prava svih nacionalnih manjina. Srbija, nažalost, ne sarađuje ni u progonu zločinaca, ni u traganju za nestalima, ni u obeštećenju stradalih - rekao je Plenković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (51)