SIRENE U HRVATSKOJ, EVAKUISANO STANOVNIŠTVO: Počelo vađenje ogromne mine sa dna mora kod Rijeke, objavljen snimak akcije (VIDEO)

Novosti online

19. 03. 2023. u 10:09

OGLAŠAVANjEM sirene početka opasnosti, jutros desetak minuta posle šest sati, počela je složena akcija premeštanja i neutralizacije zaostale protivbrodske mine iz Drugog svetskog rata iz riječke luke, prenose hrvatski mediji.

СИРЕНЕ У ХРВАТСКОЈ, ЕВАКУИСАНО СТАНОВНИШТВО: Почело вађење огромне мине са дна мора код Ријеке, објављен снимак акције (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Hrvatska policija

Policijska uprava primorsko-goranska objavila je jutros video snimke protivbrodske mine iz riječke luke zbog čijeg je vađenja grad je danas gotovo pa paralisan.

Sprovedena je evakuacija zbog sigurnosti i zaštite ljudskih života.

U subotu je iz zgrada u zoni neposredne potencijalne opasnosti u slučaju aktiviranja mine evakuisano oko 500 stanara.

Sve je proteklo bez problema, većina je sama organizovala privremeni smeštaj, a manji deo smešten je u Dvorani mladosti na Trsatu, u kojoj su priređeni ležajevi.

U toku su aktivnosti izmeštanja mine i pripreme za tegljenje na lokaciju na kojoj će biti neutralisana, a koje sprovode ronioci specijalne policije MUP-a.

Po završetku ove faze, mina će biti otegljena na lokaciju neutralizacije. Akcija se za sada odvija po planu, objavila je policija.

BONUS VIDEO: VATRA SA "ADMIRALA GORŠKOVA" - Ruska fregata ispaljuje projektile tokom vežbi u Indijskom okeanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024