SEVERNA MAKEDONIJA PROTERALA TROJICU RUSKIH DIPLOMATA: Moskva ljuta

Novosti onlajn

16. 09. 2023. u 17:31

MINISTARSTVO spoljnih poslova Severne Makedonije je danas saopštilo da su proterana trojica diplomata Rusije.

СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ПРОТЕРАЛА ТРОЈИЦУ РУСКИХ ДИПЛОМАТА: Москва љута

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Oni su proterani jer su se bavili "aktivnostima koje su u suprotnosti sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima", a ta odluka je naljutila Moskvu.

U saopštenju piše da je ambasador Ruske Federacije Sergej Bazdnikin u utorak, 12. septembra, bio pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije gde mu je uručena diplomatska nota kojom su nepoželjnim (persona non grata) proglašena trojica diplomata ruske Ambasade u u Skoplju.

- Takva odluka doneta je pošto su od nadležnih dobijene informacije o tome da su preduzimali aktivnosti koje su u suprotnosti sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima - navelo je Ministarstvo.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je u petak popodne sopštila da su "vlasti Severne Makedonije 12. septembra bez objašnjenja trojicu diplomata iz ruske ambasade u Skoplju proglasile personama non grata".

Ona je najavila da "neodgovorni i neprijateljski napad vlasti Severne Makedonije neće ostati bez odgovora" i ocenila da Skoplje "nastavlja da se kreće putem pogoršanja konfrontacije i dovode u ćorsokak bilateralne odnose koji su već u dubokoj krizi".

- Odluku da proteraju naše kolege smatramo neprikladnom željom rukovodstva te zemlje (Severne Makedonije) da svojim zapadnim zaštitnicima još jednom pokaže svoj značaj u borbi protiv imaginarne ruske pretnje - dodala je Zaharova.

(B92)

BONUS VIDEO: HILjADE POGINULIH U LIBIJI: Razorne poplave izazvale haos na istoku zemlje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!