OBJAVLJENA FOTOGRAFIJA OCA UBIJENE VANJE (14): On je zbog novca otmičarima predao svoje dete

Novosti online

04. 12. 2023. u 15:25

NA društvenim mrežama se deli fotografija na kojoj je navodno Aleksandar, otac monstruozno ubijene 14-godišnje Vanje Đorčevske, koji je, prema saznanjima severnomakedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova i tužilaštva, učestvovao u njenoj otmici, piše Večer.mk.

ОБЈАВЉЕНА ФОТОГРАФИЈА ОЦА УБИЈЕНЕ ВАЊЕ (14): Он је због новца отмичарима предао своје дете

Foto: Društvene mreže

Prema onome što je saopštio ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, otmičare je ranije uveče otac obavestio da će Vanja sama ići u školu i kada će izaći iz stana.

Kako je rekao Spasovski, Đorčevska je kidnapovana da bi se iznudio novac od majke, a ubrzo potom je i ubijena pištoljem.

Ubica ju je usmrtio jer se plašio dokaza koje bi policija mogla da pronađe u istrazi koja je već započeta odmah nakon prijave.

Osim što je ubijena, Vanja Đorčevska je i zakopana u okolini Skoplja. Ovo je saopštio ministar unutrašnjih poslova Spasovski. Prema njegovim rečima, MUP ima u pritvoru izvršioce dva ubistva - devojčice Vanje i Pančeta Žežovskog.

- U vezi sa dva slučaja osumnjičeno je pet osoba, tri osobe su u pritvoru, jedna je van zemlje, a peto lice, otac maloletnice, jeste privedeno, obavljeno je saslušanje, mere će uzeti po nalogu Tužilaštva. Motiv je koristoljublje, pri čemu je jedno od lica, u dogovoru i sa znanjem člana porodice, organizovalo izvršenje krivičnog dela, kako bi od majke iznudilo novac, kako bi ubuduće svi umešani imali materijalne koristi - kaže Spasovski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)