HRVATSKA UVODI VOJNI ROK: Tri meseca obuke za i 2.100 evra

HRVATSKA već od sledeće godine uvodi obavezni vojni rok, a osnovnu vojnu obuku moraće da završe svi mladići koji su gotovi sa srednjom školom. U ovom času postoje tri modela koje je predložilo Ministarstvo odbrane, a vlada će odabrati onaj koji je najbolji po mišljenju politike.

ХРВАТСКА УВОДИ ВОЈНИ РОК: Три месеца обуке за и 2.100 евра

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Tako je jedan od predloga da obuka traje šest meseci, ali je verovatnije da će biti usvojen predlog koji predviđa vojni rok u trajanju od tri meseca. Svi koji će učiti o vojnim veštinama imaće platu 700 evra mesečno, što bi značilo da će za tri meseca dobiti 2.100 evra. Istovremeno će vreme provedeno u vojsci biti priznato u radni staž.

Slede detaljne pripreme, od opremanja vojnih kampova gde bi se održavala obuka do izbora kadrova koji bi obučavali mlade ljude. I mladići koji se pozivaju na "prigovor savesti" išli bi na obuku, koja bi bila prilagođena onima koji odbijaju da uzmu oružje u ruku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)