MILANOVIĆEV "BALON" SE IZDUVAO: Posle meteorskog uspona, polako se smanjuje popularnost predsednika Hrvatske koji se kandidovao za premijera

POSLE meteorskog uspona, polako se gasi popularnost predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, koji istovremeno želi da bude šef države i da postane premijer. Anketa, sprovedena u celoj zemlji, pokazala je da većina građana više podržava premijera Andreja Plenkovića za treći mandat, dok Milanovićeva zvezda tamni.

МИЛАНОВИЋЕВ БАЛОН СЕ ИЗДУВАО: После метеорског успона, полако се смањује популарност председника Хрватске који се кандидовао за премијера

Foto: AP Photo

Leđa mu polako okreću i oni koji su planirali koaliciju sa levicom, ali i građani razočarani eksplozivnim izjavama šefa države koji ne želi da napusti mesto predsednika pred izbore.

Porasle su šanse vladajućeg HDZ-a koji se svim sredstvima trudi da prikaže Milanovića kao ruskog čoveka koji destabilizuje Hrvatsku. Niko ne zna šta Milanović misli kad najavljuje vladu nacionalnog spasa. Ne zna se ni da li ima tajni dogovor sa desničarskim strankama koje ne podržavaju ni HDZ, ni SDP, kao ni da li Hrvatska posle izbora može da dobije prvu manjinsku vladu koja bi okupila stranke, od levice do desnice.

Tri nedelje pred izbore, sve je više nejasnoća i kod onih koji žele da prekinu osmogodišnju vladavinu desnog centra koji predvode Plenković i HDZ. Preokreti su svakodnevni, dok Plenković likuje, jer anketa pokazuje da je HDZ blizu podrške trećine birača.

Nepoznanica je i svaki sledeći potez Milanovića. Vodi se zakulisna bitka i za Hrvate u BiH, donedavno bastion desnice, koji polako osvaja Milanović, tvrdnjama da međunarodna zajednica, uz podršku HDZ-a, BiH i Hrvatske, sve čini na štetu Hrvata. Gotovo da nema javne osobe u državi koju Milanović nije "počastio" uvredom, a zamera mu se prijateljstvo sa Miloradom Dodikom, prema kome, kažu, "ima previše dobronameran stav".

Srpski kulturni centar u Udbini

DOK Srbi u Hrvatskoj ostaju po strani u izbornoj groznici, u Udbini je otvoren Srpski kulturni centar, jedan od 40, koliko bi trebalo da ih bude. Lider SDSS Milorad Pupovac naglaša da su kulturni centri šansa za obnovu društvenog života u sredinama u kojima su Srbi učinjeni nevidljivim. Samo u Lici je obnovljeno devet domova kulture, od Ličkog Petrovog Sela do Debelog Brda, od Mogorića do Lipova Polja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!