NAJLEPŠA VEST SMENA ŠIMPRAGE: Skandalozni intervju poslanika Domovinskog pokreta

NAJLEPŠI trenutak ulaska u vlast bio mi je kada sam video razrešenje potpredsednice vlade Anje Šimprage Rašković!

НАЈЛЕПША ВЕСТ СМЕНА ШИМПРАГЕ: Скандалозни интервју посланика Домовинског покрета

Foto: Printskirn

Ovo je izjavio poslanik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe u intervjuu u emisiji "Bujica" Radija Z1.

- U mesec dana izbacili smo SDSS iz vlasti i sprečili dolazak levice u Banske dvore. Da nije formiran Sabor, SDP i Možemo bi se dogovorili o zajedničkom nastupu na mogućim novim izborima i to bi značilo širenje zastava duginih boja iz Zagreba na celu Hrvatsku. Uporedo bi se širile i ove s petokrakom, jugo-okupatorske - rekao je Mlinarić i obećao svojim simpatizerima "da nema šanse" da Milorad Pupovac bude predsednik saborskog odbora za manjine. - Uskoro treba da razgovaram sa novim državnim tužiocem Ivanom Turudićem radi saradnje na procesuiranju velikosrpskih ratnih zločinaca.

Stipo Mlinarić poslao je i poruku Aleksandru Vučiću da Srbija neće ući u EU dok je Domovinski pokret na vlasti u Hrvatskoj. Prvo moraju da plate ratnu odštetu i priznaju agresiju na našu državu, a tek onda mogu da započnu razgovore o poglavlju 23.

Komentarišući nošenje zastave bivše Jugoslavije na gej paradi u Zagrebu, Mlinarić je rekao da je pod tom zastavom "okupiran Vukovar" i da će Domovinski pokret uskoro tražiti da se zabrani isticanje petokrake. Upitan da li je predlog došao do vlade, hrvatski premijer Andrej Plenković odgovara negativno. Istovremeno je drugi poslanik Domovinskog pokreta Ivica Kukavica prozvao ministarku kulture Ninu Obuljen Koržinek, koja kaže da neće dopustiti istorijski revizionizam.

- Pljunula je na rad Franje Tuđmana - tvrdi Kukavica i traži reviziju rada ustanove. - Uvažena ministarka, reagujući na skandalozne propuste u radu JU "Jasenovac" po meri Vučićevog režima, ceni i podržava rad Upravnog odbora te ustanove koji nije u stanju da kontroliše osnovne informacije. Trebalo bi da zna da je jugoslavenski i velikosrpski režim, koristeći tezu o genocidnim Hrvatima i 700.000 stradalih u Jasenovcu, decenijama Hrvate držao u pokornosti, negirajući im, kao "genocidnom narodu", pravo na državu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama