TURISTU UGRIZLA ZMIJA: U bolnici ostali bez seruma, usledila prava drama (VIDEO)

Novosti online

12. 06. 2024. u 21:53

STRENOG turistu u Ohridu ujela je ymija i hitno prebačen u bolnicu u Debaru, jer je ohridska bolnica ostala bez seruma. Da bi na vreme primio protivotrov, u prvim satima nakon ujeda, i da bi se spasio život turiste iz Holandije, on je transportovan sanitetskim vozilom, javlja TV Telma.

ТУРИСТУ УГРИЗЛА ЗМИЈА: У болници остали без серума, уследила права драма (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/jutjub/Telma TV / Telma TV

- Vozilom hitne pomoći sestra i lekar su doveli pacijenta, primio je serum i vratio se nazad u opšte dobrom stanju. Nabavili smo serum malo ranije, svake godine imamo po 7-8 pacijenata ujedenih od zmija - rekao je Jetlum Pašoli, direktor Opšte bolnice Debar.

Iz Bolnice u Ohridu kažu da su ostali bez seruma samo dan nakon što su ga potrošili na pacijente koje su ujele zmije.

Pravdaju se da procedure za isporuku nisu u njihovoj nadležnosti, pa su im juče dostavljene nove količine.

- U poslednjem mesecu smo dali tri seruma, od kojih poslednji pre dva dana. Odmah smo napravili dogovor s okolnim bolnicama koje imaju serum, da u slučaju hitnosti zbrinu pacijente. Iz tih razloga pacijent iz Holandije bio je upućen do najbliže bolnice i na vreme zbrinut - saopštili su iz Opšte bolnice u Ohridu.

Iz Ministarstva zdravlja Severne Makedonije kažu da svaka javna zdravstvena ustanova preko javne nabavke i iz sopstvenog budžeta obezbeđuje serume. Ali, dodatno, Ministarstvo zdravlja nabavlja minimalne potrebne rezervne količine seruma protiv zmijskog otrova, pa je tokom današnje isporuke obavljeno snabdevanje svih zdravstvenih ustanova u državi, informišu iz Ministarstva zdravlja.

Centar za upravljanje krizama juče je upozorio na povećano prisustvo zmija, te da građani ako budu ujedeni odmah potraže pomoć, jer je veoma važno, ukoliko je zmija otrovna, da se što pre dobije medicinska terapija.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjE SCENE NA SEVERU RUSIJE: Jun, grad Dudinka okovan ledom, a ljudi - uživaju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRUGAČIJE I NIJE MOGLO: Nikola Jokić napravio incident na okupljanju košarkaša Srbije