TEMPERATURA 40+, A NEMA STRUJE U HRVATSKOJ: Ulice blokirane, semafori ne rade, očekuje se obraćanje zvaničnika

Novosti online

21. 06. 2024. u 14:06

DO kolapsa struje došlo je i u Hrvatskoj, a kako javljaju regionalni mediji, na ulicama vlada totalna ludnica, sve je blokirano, a semafori ne rade. Kako javljaju lokalni portali, ovo je veliki problem za građane te zemlje jer je u nekim delovima zabeleženo preko 40 stepeni Celzijusa.

ТЕМПЕРАТУРА 40+, А НЕМА СТРУЈЕ У ХРВАТСКОЈ: Улице блокиране, семафори не раде, очекује се обраћање званичника

Foto: Shutterstock

Prema najavama jutarnjeg.hr, očekuje se obraćanje ministra privrede Anta Šušnjara.

Takođe, o nestanku struje u Hrvatskoj se oglasio HEP.

Prekid snabdevanja električnom energijom u delovima Republike Hrvatske izazvao je međunarodni poremećaj koji je zahvatio više zemalja. Hrvatski operator prenosnog sastava radi analizu sa operatorima sastava susednih zemalja kako bi se utvrdio uzrok.

Za ublažavanje problema međunarodnog prekida snabdevanja električnom energijom Hrvatska elektroprivreda stavila je u puni pogon sve svoje proizvodne kapacitete kako bi HOPS mogao osigurati snabdevanje električnom energijom građana RH u što kraćem vremenskom roku. Što se tiče distribucijske mreže HEP-a, HEP - Operator distribucijskog sastava izveštava da na mreži nema oštećenja.

Podsetimo, u gotovo celom regionu došlo je do havarije kada su građani Crne Gore, BiH, Albanije, Grčke i Hrvatske ostali bez struje.

U Srbiji ima struje

- U Srbiji je situacija stabilna. Havarija u regionu ne utiče na nas. Snabdevanje električnom energijom je stabilno i bez ikakvih problema - rečeno je u EPS-u za "Novosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!