GRAĐANI MOGU DA ODAHNU: Konačno uhapšen manijak koji je pretukao devojku šipkom, a potom je i silovao (FOTO)

Novosti online

29. 06. 2024. u 09:59

ZBOG događaja koji se odigrao 16. juna 2024. godine u Splitu policijski službenici su po saznanju za navedeni događaj sprovodili intenzivno kriminalističko istraživanje koje je danas okončano privođenjem muškarca pritvorskom nadzorniku uz krivičnu prijavu.

ГРАЂАНИ МОГУ ДА ОДАХНУ: Коначно ухапшен манијак који је претукао девојку шипком, а потом је и силовао (ФОТО)

Foto: Profimedia

Svesni činjenice da ovakva vrsta dela uznemiruje javnost i negativno utiče na osećaj sigurnosti kod građana, od događaja do danas utvrđivanje identiteta osobe, njegov pronalazak i hapšenje bio je prioritet ove policijske uprave i policijskih službenika koji su sprovodili istraživanje.

Iscrpno istraživanje koje je uključivalo veliki broj sprovedenih mera i radnji, analiza pregleda video nadzora, posebno operativan rad policijskih službenika na terenu, juče je uspešno dovršeno pronalaskom 34-godišnjeg muškarca u odnosu na kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario niz kaznenih dela, javlja Jutarnji.hr.

Tokom jučerašnjeg dana policijski službenici su ga pronašli i uhapsili te ga doveli u službene prostorije policije i nad njim sproveli kriminalističko istraživanje.

Pronađen je na području Splitsko-dalmatinske opštine, a na temelju naloga suda obavljena je pretraga stana i vozila kojeg koristi.

Foto: Pu Splitsko-dalmatinska

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 34-godišnji muškarac, prema unapred stvorenoj nameri, upotrebom sile odnosno upotrebom opasnog oruđa, oštećenoj naneo teške telesne povrede i nad njom izvršio polno izjednačenu radnju, čime je počinio kazneno delo teška kaznena dela protiv polne slobode i teška telesna povreda nakon čega je pobegao s mesta događaja.

Jutros je uz kaznenu prijavu predat pritvorskom nadzorniku.

Okončanje kriminalističkog istraživanja ove vrste kaznenih dela i pronalazak počinitelja uvek su prioritet policije.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVET JE ZGROŽEN: Osuđeni pedofil učestvuje na Olimpijskim igrama Pariz 2024, evo i kako su ga pustili