KO JE KRIV ŠTO JE MONSTRUOZNI UBICA U DARUVARU POUBIJAO LJUDE: Godinama je nosio pištolj, svi su to znali

Mali grad na severu Hrvatske nije doživeo takvo krvoproliće, kada je bivši vojni policajac pucao na svoju majku i starce u domu.

КО ЈЕ КРИВ ШТО ЈЕ МОНСТРУОЗНИ УБИЦА У ДАРУВАРУ ПОУБИЈАО ЉУДЕ: Годинама је носио пиштољ, сви су то знали

Foto Tanjug/AP

Dan posle Hrvatska je još uvek u šoku što se dogodilo u Daruvaru. Monstruozni ubica, bivši vojni policajac godinama je po gradiću nosio pištolj za koji nije imao dozvolu. Svi su znali, ali niko nije ništa uradio. Ni policija. Sada se svi čude.

Odlikovani hrvatski branitelj pedesetjednogodišnji Krešimir P. upao je u ponedeljak oko 10 časova s pištoljem u ruci u Dom za starije i nemoćne osobe u Daruvaru i ubio svoju majku, još četiri starije osobe iz doma i jednu zaposlenu osobu. Sedam je osoba teže ranjeno, a lekari se još uvek bore za njihov život. Ovaj nezapamćeni masakr izazvao je šok među stanovnicima Daruvara, malog gradića na severoistoku Hrvatske, poznatog kao lečilišta podno Papuka, ali i u celoj Hrvatskoj. Pre pucnjave ubica je pio pivo ispred lokalne prodavnice, što mu je  godinama bio običaj i onda zamolio domara vatrogasnog doma da ga odveze do grada, „jer ima neki posao da obavi“. U gradu je otišao u lokalni kafić, naručio piće za sve, a svedoci kažu da je bio posve miran i ponovio da mora nešto da uradi. Uputio se prema domu, gde već deset godina živi njegova majka i počeo da puca, nakon čega se vratio u kafić gde ga je policija uhapsila.

Prizor u prostorijama doma bio je stravičan, delatnici hitne pomoć našli su ubijene ljude i teško ranjene, a vlasnica doma Ana Ivandekić doživela je šok i odvezena u bolnicu. Nešto takvo idilični i mirni Daruvar nije do sada doživeo, a policija je sa ubicom imala posla pre mesec dana kada je pijan bacio jednog prolaznika na stepenicama i teško ga ozledio. Po Daruvaru se priča i da mu je držao pištolj u ustima. Dok je bio vojni policajac nije imao probleme sa policijom, ali kada je otišao u penziju počeo je piti i tada su se redali incidenti.

Uvek pijan povlačio se naoružan po gradu, a nije završio u zatvoru ni kada je napao sugrađanina. Policija kaže "još uvek je istraga", a u međuvremenu je počinio strašan zločin. Da li zbog nesporazuma sa majkom oko nekretnina, da li zbog nemogućnosti da plaća skupi dom.

Svedoci opisuju strašne prizore iz doma u koji su smešteni starci i teško pokretne osobe. Neki ranjeni su otrčali do prodavnice tražeći pomoć, a policija je odmah došla do doma i kafića gde je mirno sedeo ubica, stavivši pištolj na sto. Delatnici hitne pomoći primili su poziv da je izbila „neka tučnjava“, a onda su zatekli strašne prizore. Svi koji su smešteni u domu za starije osobe su pod šokom i biće preseljeni na druge lokacije. Inače, dom je privatni i u njemu je bilo smešteno 25 starijih osoba.

„Ovo generalno nije samo problem socijale, već društva, jer je porodično nasilje u porastu, kao i svi oblici nasilja u Hrvatskoj“, kaže Štefica Karačić, predsednica Udruženja socijalnih radnika Hrvatske, koja naglašava da se ovakav masakr nikada do sada nije dogodio. Porodice ostalih štićenika na vest o zločinu odmah su došli do doma, interesirajući se svoje najbliže koji su tamo smešteni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUŽNE VESTI: Preminuo nekadašnji kapiten Crvene zvezde