POŽAR NA PELJEŠCU: Vatrena stihija stavljena pod kontrolu, vatrogasci će dežurati tokom noći

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

25. 07. 2024. u 20:26

POŽAR kod mesta Ponikve na Pelješcu još nije ugašen, ali zaustavljeno je širenje i saniraju se ivična područja, izjavio je za agenciju Hina oblasni vatrogasni komandir Stjepan Simović.

ПОЖАР НА ПЕЉЕШЦУ: Ватрена стихија стављена под контролу, ватрогасци ће дежурати током ноћи

Foto Vikipedija/By Javiramos43 - Own work, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=101325326

Veliki požar, koji je danas oko 11 sati planuo na platou na kojem se nalazi vetropark, gasilo je više od stotinu vatrogasaca, a tokom dana pomagala su im i četiri kanadera.

-Sa svim vatrogascima ostaćemo na požarištu cijelu noć. Možda ćemo pustiti deo domaćih vatrogasaca, jer će požar trebati da se čuva i sutra, rekao je Simović i dodao da vetar može da stvori problem, prenosi Index.hr.

Glavni vatrogasni komandir Slavko Tucaković izjavio je da je na požarištu puno bolje stanje, vatra je pod kontrolom, a više od sto vatrogasaca je terenu.

-Nema širenja požara, nema otvorene vatre. Postavljena su dva vozila pored mesta Ponikve tako da su sve preventivne radnje obavljene, a i otpustili smo deo snaga da se odmore, dodao je Tucaković.

On je precizirao da će više od 50 vatrogasaca s vozilima dežurati tokom cele noći, "spremni da reaguju ukoliko se dogodi nešto".

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVAKO SU RASLE PLATE U SRBIJI: Dobre vesti za građane o onom što nam sledi