BROJ POGINULIH U EKSPLOZIJI U BUGARSKOJ RASTE: U petak je preminuo 49-godišnji muškarac, a sinoć njegova 20-godišnja kćerka

Novosti online

27. 07. 2024. u 12:22

BROJ poginulih u eksploziji u skladištu pirotehničkih sredstava u blizini bugarskog grada Elin Pelin, nedaleko od Sofije, povećan je na dva, pošto je jedna povređena osoba podlegla povredama.

БРОЈ ПОГИНУЛИХ У ЕКСПЛОЗИЈИ У БУГАРСКОЈ РАСТЕ: У петак је преминуо 49-годишњи мушкарац, а синоћ његова 20-годишња кћерка

Foto: Printscreen/Jutjub/BGCamera

Od teških opekotina u petak je preminuo 49-godišnji muškarac, a njegova 20-godišnja kćerka sinoć je podlegla povredama, javljaju bugarski mediji.

Kako je saopšteno iz bolnice Pirogov, uprkos ukazanoj lekarskoj nezi, devojka koja je imala opekotine na 85 odsto tela, podlegla je povredama, navodi portal Novinite.

Eksplozije u skladišu pirotehničkih sredstava koje su počele u četvrtak se nastavljaju, a njihov intezitet je pojačan u odnosu na prethodni dan.

Predsednik opštine Elin Pelin, Ivajlo Simeonov izjavio je da to izaziva uznemirenje kod građana, prenosi portal BNR.

- Elin Pelin i stanica Elin Pelin su dva mesta gde nema gasa, ali ima struje. Neki ljudi su se vratili, ali, nažalost, oni su pod stresom - naveo je on.

U gradu Elin Pelin i okolnim selima proglašeno je vanredno stanje.

Dve osobe se i dalje vode kao nestale, uključujući 22-godišnjeg sina vlasnika skladišta.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

EKSPLOZIJA NA ITALIJANSKOM OSTRVU: Uzbuna! Proradio vulkan Stromboli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone