GRMLJAVINSKA OLUJA SE PRIBLIŽAVA: Snažno nevreme pogodilo ovaj deo regiona - Ima li razloga za strah od nepogoda u Srbiji?

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

28. 07. 2024. u 16:29

DOK je ovog popodneva u Srbiji vedro i vrelo uz temperaturu od 37 do 38 stepeni, hladni front iz centralne Evrope i Alpa stigao je do Slovenije gde donosi jake grmljavinske oluje uz obilne pljuskove i zahlađenje.

ГРМЉАВИНСКА ОЛУЈА СЕ ПРИБЛИЖАВА: Снажно невреме погодило овај део региона - Има ли разлога за страх од непогода у Србији?

Foto: Unsplash

Do kraja dana najintenzivnije grmljavinske oluje očekuju se na severu i istoku Slovenije, a potom i na severozapadu Hrvatske. Lokalno se očekuje se i grad.

Ovaj hladni front nastaviće put prema istoku, a kasno večeras stići će veoma oslabljen do Vojvodine, a do jutra i do centralnih predela Srbije pri čemu će doneti blago osveženje za 7 stepeni i jak severozapadni vetar, naveo je Đorđe Đurić u svojoj prognozi.

Na jugu i istoku Srbije ostaće i dalje tropski toplo uz temperature do 35 stepeni, dok će na severu i zapadu Srbije i u Beogradu biti oko ugodnih 30.

Za razliku od regiona u Srbiji će biti uglavnom suvo, tek ponegde uz ređu pojavu pljuska sa grmljavinom.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE NEPRIMERENO! STVARNO NE RAZUMEM! Novak Đoković u čudu posle prvog meča na Olimpijskim igrama