"ZAJEDNO SMO I VEČERAS, UOČI TVOG ROĐENDANA..." Potresna objava Nenada Periša tera suze na oči (FOTO)

Novosti online

28. 07. 2024. u 20:56

MATEJ Periš, mladić iz Splita, je pre dve godine tragično izgubio život u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra. Njegovo telo pronađeno je u 18. maja 2022. godine na Adi Huji. Da se njegov životni put nije završio u srpskoj prestonici, Matej bi danas napunio 30 godina.

ЗАЈЕДНО СМО И ВЕЧЕРАС, УОЧИ ТВОГ РОЂЕНДАНА... Потресна објава Ненада Периша тера сузе на очи (ФОТО)

Foto: AP Photo/Marko Drobnjakovic/MUP Hrvatske/Jutjub/RTL

Njegov otac Nenad Periš je, uoči rođendana sina, na Fejsbuku objavio emotivnu poruku.

- Ovo ostrvo je svakodnevno bilo tvoje odredište, a moje životno polazište, gde sam prohodao. Zajedno smo i večeras, uoči tvog rođendana. Volim te - napisao je Matejev otac.

On je objavio fotografije sa ostrva Vis, kao i iz Crkve svetog Jeronima i franjevačkog samostana. Na taj način porodica je proslavila Matejev život na mestu na koje je voleo da odlazi.

Tragična sudbina Mateja Periša ostaće dugo u sećanjima svih ljudi koji su čuli za nestanak mladog hrvatskog državljanina u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine, kada je sa prijateljima došao u Beograd na doček Nove godine. Matej je nestao u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine kod Beton hale u Beogradu, a 18. maja je pronađeno njegovo telo i izvučeno iz Dunava kod Ade Huje.

Njegov nestanak je podigao celu Srbiju na noge.

Uprkos svim nadama, potraga za mladićem se završila kobno - njegovo telo je pronađeno nakon pet meseci potrage, pre dve godine, u Dunavu kod Ade Huje, kilometrima daleko od mesta gde ga je nadzorna kamera poslednji put snimila.

Matej Periš je tog 30. decembra izašao sa prijateljima u klub "Gotik". U toku noći, iz kluba je izašao sam, bez jakne. Snimci njegovog kretanja nakon izlaska iz "Gotika" i dalje nisu u potpunosti razjašnjeni. Nelogično kretanje i trčanje mladića, zaustavljanje taksija, pa ulazak u vodu kod kafića "Savanova", kao i signal mobilnog telefona, samo su neki od detalja zbog kojih je njegov nestanak i odluka da izađe sam iz kluba prava misterija.

Telo pokojnog Mateja Periša je ispraćeno 20. maja 2022. godie iz crkve Sv. Ante u Beogradu za Split, gde je sahranjen.

(Telegraf)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK NIJE HTEO DA PREĆUTI! Đoković otkrio kako se tačno osećao kada je video da Rafael Nadal nosi olimpijsku baklju na otvaranju Igara