HVAR KAO DIVLJI ZAPAD: Haos u špicu turističke sezone

KRVAVI sukob dva hvarska ugostitelja, pred gostima koji su, u čudu, posmatrali šta se događa, doveo je do izlaska stanovnika tog ostrva na ulice i zahteva da se uvede red. Vlasnik kultnog kluba na Hvaru "Karpe diem" Josip Čurković, upao je, uz pratnju, u restoran glavnog konkurenta, vlasnika restorana "Gariful" i šipkom ga izudarao, a stradao je i lokalni ribar.

ХВАР КАО ДИВЉИ ЗАПАД: Хаос у шпицу туристичке сезоне

Foto: Printskrin

Rezultat je to dugogodišnjeg sukoba dvojice moćnih hvarskih ugostitelja koji maltretiraju i meštane i turiste, a Hvar su pretvorili u Divlji zapad na Jadranu.

- Zar niko ne može da zaštiti meštane - izvikivali su na hvarskoj rivi stanovnici ostrva, čudeći se da policija dozvoljava brojne incidente koji, pritom, nisu od juče.

Tako su "ugledni" ugostitelji uzurpirali i rivu za svoje objekte, prodaju ribu ulovljenu puškom, a poznati su i zbog različitih drugih zabranjenih ne(dela). Sve im se to godinama toleriše iako nema leta da se ne dogodi neki veći incident.

Ogorčeni su i turisti koji boravak na Hvaru plaćaju stotinama, i hiljadama, evra, a ne osećaju se bezbedno. Često izbijaju svađe i tučnjave među brodskim prevoznicima i na vezovima za brodove.

Meštani se boje da bilo šta preduzmu. Javlja se i bes prema svima koji ne žive na ostrvu, a preko leta zarađuju na Hvaru veliki novac, kao što je slučaj sa vlasnikom kluba "Karpe diem", koji je, inače, sada u zatvoru.

- Loše je to što se događa na Hvaru i neverovatno je da je sve moguće - govore ogorčeni meštani, dok policija i vođstvo grada i ostrva ćute.

Siledžija Josip Čurković ima podebeli dosije u kome je napad na policajca i jednu žensku osobu, a umešan je i u aferu iznuđivanja novca i napad na fudbalera Jerka Leku. Pošto nije sa Hvara, meštani na trgu izvikuju "odlazi", dok policija nastavlja istragu. Nije, naravno, moglo ni bez Tompsona i skandiranja: "U boj za narod svoj".

Incidenata sve više

INCIDENATA na Jadranu je sve više, pa je došlo i do pucnjave na Murteru, kada je muškarac sa pištoljem u ruci hodao po ulicama gradića i pucao u vazduh. Ljudi su panično bežali, a muškarac je ušao u automobil i otišao, ali ga je policija sustigla i uhapsila. Poslednjih dana zabeleženi su i slučajevi nestanka dece u Hrvatskoj, pa se traga za sedamnaestgodišnjem Ukrajincem blizu Splita i dvanaestogodišnjom devojčicom, kraj Nove Gradiške.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića