HRVATSKI MEDIJI TVRDE: Milanović bez objašnjenja zabranio vojnu vežbu

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

31. 07. 2024. u 16:58

PREDSEDNIK Hrvatske Zoran Milanović bez objašnjenja je zabranio održavanje vojne vežbe Hrvatske ratne mornarice i Kopnene vojske na području Kupara, koja je trebalo da bude održana od 1. do 3. avgusta.

ХРВАТСКИ МЕДИЈИ ТВРДЕ: Милановић без објашњења забранио војну вежбу

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ ADMIR BULJUBAŠIĆ

Prema informacijama zagrebačkog "Jutarnjeg lista", Milanović je usmenim putem načelniku Glavnog štaba Tihomiru Kundidu pre dva dana izdao naredbu da se vojna vežba ne sme održati.

U vojnoj vežbi je trebalo da učestvuje pet brodova – dve raketne topovnjače klase "Helsinki", desantni brod minopolagač i dva desantno-jurišna broda. Svi brodovi već su isplovili iz splitske luke Lora i nalazili su se kod Luke Gruž u Dubrovniku.

Nakon Milanovićeve naredbe, brodovi su se vratili u Split.

U vežbi je trebalo da učestvuje i pomorska grupa Komande specijalnih snaga i jedan vod Kopnene vojske. Reč je o redovnoj vojnoj vežbi sinergije pomorskih snaga, koja se održava u septembru na području Žirja.

Ove godine Ministarstvo odbrane i Oružane snage vežbu su pomerili na kraj jula, pre obeležavanja progona Srba u vojno-policijskoj akciji Oluja.

U Glavni štab i Ministarstvo odbrane nije došlo nikakvo službeno objašnjenje ove Milanvoićeve odluke, prenose hrvatski mediji.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: MINISTAR MARKO ĐURIĆ GOST PODKASTA „NIJE SAMO NASLOV”

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Uz salsu i vino provereno nezaboravan provod na letovanju po Last Minute cenama u toku avgusta!