KIŠA IM DALA TRAČAK NADE, ALI... Požari i dalje besne u Hrvatskoj

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

03. 08. 2024. u 10:53

KIŠA koja je noćas nakratko padala na širem splitskom području pomogla je vatrogascima na požarištima u Tučepima kod Makarske i u Vinišću nedaleko od Trogira, ali su požari ostali aktivni, rekli su u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split. ​

КИША ИМ ДАЛА ТРАЧАК НАДЕ, АЛИ... Пожари и даље бесне у Хрватској

Foto: Profimedia

Već se četvrti dan brojni vatrogasci, kojih je u početku bilo 300, a sada se njihov broj smanjio na 150, sa 77 vozila bori s požarom otvorenog prostora iznad Tučepa i kod Podgore gde gori makija, nisko rastinje i borova šuma, navodi Hina.

Do sada je izgorelo ukupno 750 hektara. Osim svih raspoloživih vatrogasnih snaga iz Splitsko-dalmatinske županije na lokacijama požara su i vatrogasci iz unutrašnjosti Hrvatske.

Kako bi se barem malo odmorili, na terenu se menjaju svakih 12 sati. Imaju i podršku vazdušnih snaga.

U drugom požaru na otvorenom prostoru u Vrsinama isto učestvuju vatrogasci s područja županije kojima su u pomoć došle kolege iz Ličko- senjske i Koprivničko- križevačke županije.​

Iz vazduha su im pomagala dva "er traktora", a na terenu je i dalje stotinak vatrogasaca sa 30 vozila. Opožarena površina iznosi 500 hektara niskog rastinja i borove šume. U operativnom centru kažu da im je kiša puno pomogla, da će avioni i danas biti aktivni na požarištima i da po malo smanjuju snage na terenu i rade na sanaciji.

(Tanjug)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LAST MINUTE AKCIJA! Zgrabite popust čak do 360€ i rezervišite svoje letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone!