NESTAO BRITANAC U HRVATSKOJ TOKOM PLOVIDBE: "Svi možemo samo nagađati šta se dogodilo"

Novosti online

09. 08. 2024. u 17:27

MINISTARSTVO mora, saobraćaja i infrastrukture Hrvatske saopštilo je danas da se intenzivna akcija koordiniranog traganja za nestalom osobom s putničkog broda sprovodi u širem području viškog arhipelaga, uz angažman pomorskih i vazdušnih jedinica.

НЕСТАО БРИТАНАЦ У ХРВАТСКОЈ ТОКОМ ПЛОВИДБЕ: Сви можемо само нагађати шта се догодило

Foto: Igor Marinković

Reč je, naveli su, o mlađem državljaninu Ujedinjenog Kraljevstva.

Dodaju da akciju koordinira Nacionalna centrala za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRC C), kao i da je potraga za nestalom osobom u viškom arhipelagu pokrenuta jutros oko 05.00 sati, nakon što je primljena dojava komandanta putničkog broda tokom plovidbe nedaleko ostrva Jabuka iz smera Dubrovnika prema Zadru.

U traganje su, kažu, uključene Lučka kapetanija Split, Ispostava lučke kapetanije u Hvaru, zatim Obalna straža RH sa brodom i avionima, kojim se pretražuje područje nestanka, kao i službenici iz Stanice pomorske i aerodromske policije u Zadru.

U akciju potrage uključeni su i privatni brodovi i brodice.

Kruzer "Rojal Karibijen eksplorer", trebalo je danas da uplovi u Luku Zadar.

-Trenutno sam na brodu, svi možemo samo nagađati šta se dogodilo, ali juče i noćas je na brodu bilo jako, jako vetrovito. Probudio sam se u 4 ujutro kad su moji roditelji došli da provere da nisam ja čovek u moru- napisao je jedan putnik s broda.

-U potrazi učestvuje i policija, a koordinator je Centar za traganje i spašavanje na moru. Policija će istražiti i šta se dogodilo- rekli za Index iz policije.

Na društvenim mrežama pojavili su se i komentari koliko putnika sa ovog kruzera.

-Sad je 5 sati ujutro. Čuli smo nekakvu uzbunu. Okrenuli su nas, u more je pušteno više čamaca, i svi imaju reflektore uperene prema moru. Bojim se da je neko završio u moru. Nalazimo se na pola puta između Dubrovnika i Zadra- napisao je neko od putnika.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

SVETSKO PRVENSTVO U SURFOVANjU: Pogledajte kako psi i njihovi vlasnici surfuju na takmičenju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!