NAPADNUTO VOZILO MINISTRA NENADA NEŠIĆA U SARAJEVU: Hitno se oglasilo ministarstvo BiH

Novosti online

21. 08. 2024. u 14:27

VOZILO ministra bezbednosti u Savetu ministara BiH Nenada Nešića napadnuto je danas u Sarajevu.

НАПАДНУТО ВОЗИЛО МИНИСТРА НЕНАДА НЕШИЋА У САРАЈЕВУ: Хитно се огласило министарство БиХ

Foto: D. Pozderović

Iz Ministarstva su naveli da je vozilo u kojem je bio Nešić napadnuto od strane nepoznatog vozača koji mu je svojim automobilom presekao put uprkos jasnim upozorenjima i naređenjima ovlašćenih lica, piše ATV.

- Vozač automobila zaletao se prema vozilima u kojima se nalazio ministar Nešić i njegovo obezbeđenje, izlažući sve učesnike u saobraćaju velikom riziku. Nakon što je napadač sprečen u prvom pokušaju, on je iz trake suprotnog smera pokušao da zaustavi vozila ministra Nešića i njegovog obezbeđenja - saopšteno je iz Ministarstva.

Objašnjava se da je, brzom reakcijom službenih lica, Nešić bezbedno ispraćen na svoje radno mesto, dok su pripadnici policije Kantona Sarajevo pristupili legitimisanju osobe koja je izazvala incident.

- Ministarstvo bezbednosti BiH najoštrije osuđuje ovaj incident i očekuje da nadležni organi hitno istraže slučaj i preduzmu sve neophodne mere kako bi se osigurala bezbednost ministra, ali i svih građana. Pozivamo nadležne institucije da temeljno ispitaju okolnosti ovog incidenta i da se počinilac adekvatno sankcioniše u skladu sa zakonom - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKADA NIJE SLAVIO ROĐENDAN: Život Dragana Nikolića je obeležila velika tragedija koja se desila na taj dan