OGLASILO SE MINISTARSTVO: Automobil Nešića bio je danas meta napada u Sarajevu

Tanjug

21. 08. 2024. u 15:33

VOZILO u kojem se nalazio ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Nenad Nešić bilo je danas meta napada u Sarajevu od drugog automobila, a iz Ministarstva zahtevaju od nadležnih da ispitaju ovaj slučaj i adekvatno sankcionišu počinioce.

ОГЛАСИЛО СЕ МИНИСТАРСТВО: Аутомобил Нешића био је данас мета напада у Сарајеву

Foto Nezavisne

Nepoznati vozač presekao je putanju kretanja vozila ministra, uprkos jasnim upozorenjima i naređenjima ovlašćenih lica, saopšteno je iz Ministarstva bezbednosti u Savetu ministara.

"Vozač automobila zaletao se prema vozilima u kojima se nalazio ministar Nešić i njegovo obezbeđenje, izlažući sve učesnike u saobraćaju velikom riziku. Nakon što je napadač sprečen u prvom pokušaju on je iz trake suprotnog smjera pokušao da zaustavi vozila ministra Nešića i njegovog obezbeđenja. Na sreću, zahvaljujući brzoj reakciji službenih lica, ministar Nešić je bezbedno ispraćen na svoje radno mesto, dok su pripadnici policije Kantona Sarajevo pristupili legitimisanju osobe koja je izazvala incident", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo bezbednosti BiH najoštrije osuđuje ovaj incident i očekuje da nadležni organi hitno istraže slučaj i preduzmu sve neophodne mere kako bi se osigurala bezbednost ministra, ali i svih građana. Pozivaju nadležne institucije da temeljno ispitaju okolnosti ovog incidenta i da se počinilac adekvatno sankcioniše u skladu sa zakonom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

METEOROLOŠKI sajt "Severe Weather Europe" (SWE) nedavno je pisao kako se nešto čudno dešava sa polarnim vrtlogom, a promene koje se na njemu dešavaju uticaće na predstojeću zimu u Srbiji. Po tome, zima bi na Balkanu, pa tako i u Srbiji, trebala da bude slaba. Međutim, sa druge strane, naši meteorolozi imaju različita predviđanja za zimski period, pa tako jedan naš profesor smatra da ćemo ove zime imati puno snega i da će zima biti hladnija nego za poslednjih 10 godina!

22. 08. 2024. u 09:01

Komentari (0)

Zašto ljudi pravdaju i brane počinioca masakra u Gimnaziji u Sanskom Mostu?