MUK NA MESTU STRAŠNOG ZLOČINA U SANSKOM MOSTU: Ubijena profesorka trebala da ide u penziju za nekoliko dana

Novosti online

22. 08. 2024. u 10:58

GORDANA Midžan, profesorka engleskog jezika u Opštoj gimnaziji u Sanskom Mostu, koju je juče ubio domar Mehemed Vukalić, trebala je u penziju za nekoliko dana.

МУК НА МЕСТУ СТРАШНОГ ЗЛОЧИНА У САНСКОМ МОСТУ: Убијена професорка требала да иде у пензију за неколико дана

Foto: AP Photo/Edvin Zulic

Ovu informaciju izneo je Faris Hasanbegović, načelnik Sanskog Mosta, koji je kazao i da je i drugo dvoje prosvetnih radnika koje je Vukalić ubio, takođe trebalo uskoro u penziju.

- Otišle su osobe koje su bile prepoznate kod nas kao neko ko je ostavljao pečat na mlade živote. Neprihvatljivo je svakom mozgu šta se u Sanskom mostu dogodilo, verujem da nikome nije jasno koji su to razlozi i kakvo je opravdanje za ovako gnusan čin. Najžalosnije je da su sve radne kolege koje su danas ubijene trebale u penziju brzo. Profesorka je u penziju trebala za nekoliko dana - kazao je Hasanbegović za 24časahr.

- Obići ćemo porodice ubijenih i staviti se na raspolaganje. Ovo je nešto na što se ne možete spremiti. Ubica je bio čovek kao bilo koji čovek koji sada ovde šeta. Živeo je u toj školi, radio, zarađivao svoj hleb - dodao je načelnik.

Danas bi u Sanskom Mostu trebalo da bude održan kolegijum Skupštine opštine na kome bi trebalo da bude doneta odluka o proglašenju dana žalosti.

Podsećanja radi, domar Mehemed Vukalić u sredu u jutarnjim časovima ušao je u prostorije Opšte gimnazije u Sanskom Mostu noseći automatsko oružje, a potom je ubio direktora Nijaza Halilovića, sekretaricu Nisvetu Kljunić i profesorku engleskog jezika Gordanu Midžan.

Muk i cveće na mestu strašnog zločina

Gimnazija u Sanskom Mostu, dan posle nezapamćenog zločina, zatvorena je. Ispred škole buket cveća ostavljen za žrtve.

Jutros je na licu mesta bio domar škole vidno uznemiren, koji je rekao da je pokušao da očisti krv, pokupi razbacane stvari, ali da mu je jako teško, prenosi portal nezavisne.com.

Danas se očekuje da Opštinsko veće proglasi verovatno trodnevnu žalost, što će verovatno potom uraditi i Vlada USK.

Nadležno ministarstvo će verovatno prolongirati početak školske godine.

BONUS VIDEO: Uhapšena četvorka koja je planirala napad na policiju na protestu u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

METEOROLOŠKI sajt "Severe Weather Europe" (SWE) nedavno je pisao kako se nešto čudno dešava sa polarnim vrtlogom, a promene koje se na njemu dešavaju uticaće na predstojeću zimu u Srbiji. Po tome, zima bi na Balkanu, pa tako i u Srbiji, trebala da bude slaba. Međutim, sa druge strane, naši meteorolozi imaju različita predviđanja za zimski period, pa tako jedan naš profesor smatra da ćemo ove zime imati puno snega i da će zima biti hladnija nego za poslednjih 10 godina!

22. 08. 2024. u 09:01

Komentari (0)

NEVEROVATNA NENORMALNOST U AFERI JANIK SINER! Čuveni teniser ukazuje na potpuno ludilo u doping slučaju najbolje rangiranog tenisera sveta