DAN NAKON MASAKRA U GIMNAZIJI U SANSKOM MOSTU: Otkrivene nove informacije o ubici

S. MIŠLjENOVIĆ

22. 08. 2024. u 16:14

TROSTRUKI ubica iz Sanskog Mosta Mehmed Vukalić koji je hospitalizovan u Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske kada je, nakon zločina koji je počinio u školi, pokušao da se ubije, svestan je i budan.

ДАН НАКОН МАСАКРА У ГИМНАЗИЈИ У САНСКОМ МОСТУ: Откривене нове информације о убици

Foto: AP Photo/Edvin Zulic/Društvene mreže

Marko Kantar, načelnik Službe za torokalnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, rekao je novinarima da su u sredu primili pacijenta sa prostrelnom ranom grudnog koša i povredama pluća.

- Hitno smo ušli u salu i operisali ga. Pacijent je stabilno i očekujem da bude sve dobro. Metak je ušao na prednju stranu grudnog koša, a izašao na leđa i bio je jako blizu srca. Trenutno je stabilnog stanja i van životne opasnosti, ali to ne znači da se to ne može promeniti - naveo je Kantar.

Pripadnici MUP RS se nalaze na UKC i obezbeđuju deo gde leži Vukalić.

Butik

GRAĐANI Sanskog Mosta koji poznaju Vukalića kažu da je bio nezadovoljan na poslu, ali je itekako situiran i vlasnik je butika u tom mestu. Nakon što je završen uviđaj u Gimnaziji policija je "izvršila i pretrese vozila, kao i stambenih i popratnih objekata, potvrdio je Adnan Beganović, portparol MUP Unsko-sanskog kantona.

Vukalić je u sredu ujutru brutalno ubio direktora Gimnazije u Sanskom Mostu Nijaza Halilovića, sekretaricu Nisvetu Kljunić i profesorku engleskog jezika Gordanu Midžan.

Prema informacijama iz istrage, on je iz automatske puške ispalio više od deset metaka. Samo u kancelariji direktora škole pronađeno je najmanje šest čaura.

Trebalo da idu u penziju

NAKON trostrukog ubistva koje je u crno zavilo Sanski Most otkriveno je i da je ubijena Gordana Midžan, profesorka engleskog jezika, trebalo u penziju za nekoliko dana. Ovu informaciju izneo je Faris Hasanbegović, načelnik Sanskog Mosta, koji je kazao i da je i drugo dvoje prosvetnih radnika koje je Vukalić ubio, takođe trebalo uskoro u penziju.

- Profesorku engleskog jezika Midžan i sekretaricu Kljunić ubio je na drugoj strani škole. Ciljano je tražio Halilovića, i još se utvrđuje da li je ciljano ubio i njih dve - ističe za "Novosti" izvor blizak istrazi.

Motiv za ubistvo je bio disciplinski postupak protiv njega i suspenzija sa posla. Sve troje ubijenih su bili u Komisiji koja je vodila taj prostupak. U vreme ubistva u zgradi gde se nalazilo i nekoliko učenika koji su došli na popravne ispite..

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

METEOROLOŠKI sajt "Severe Weather Europe" (SWE) nedavno je pisao kako se nešto čudno dešava sa polarnim vrtlogom, a promene koje se na njemu dešavaju uticaće na predstojeću zimu u Srbiji. Po tome, zima bi na Balkanu, pa tako i u Srbiji, trebala da bude slaba. Međutim, sa druge strane, naši meteorolozi imaju različita predviđanja za zimski period, pa tako jedan naš profesor smatra da ćemo ove zime imati puno snega i da će zima biti hladnija nego za poslednjih 10 godina!

22. 08. 2024. u 09:01

Komentari (0)

HRVATSKA GLEDA I NE VERUJE: Sin poznatog hrvatskog košarkaša odabrao da igra za Srbiju!