LICEMERJE PLENKOVIĆA: Kritikuje Milanovića, a policijski brod koristio u privatne svrhe? MUP bez konkretnog odgovora

Tanjug

03. 09. 2024. u 09:51

NAKON što je hrvatski premijer poručio predsedniku Republike Zoranu Milanoviću da helikopteri nisu kupljeni da bi mu služili kao taksi, zagrebački nedeljnik Nacional piše da je Andrej Plenković više desetina puta tokom svojih premijerskih mandata putovao na ostrva Hvar i Brač koristeći policijski gliser, koji se koristi za nadzor mora i granice.

ЛИЦЕМЕРЈЕ ПЛЕНКОВИЋА: Критикује Милановића, а полицијски брод користио у приватне сврхе? МУП без конкретног одговора

Foto: Profimedia

Podstaknuti, kako kažu, „manipulacijama ministra odbrane Ivana Anušića, koji je proteklog vikenda dostavio Večernjem listu manipulativne informacije o broju letova hrvatskog predsednika Zorana Milanovića vojnim helikopterima”, Nacional piše da visoki policijski izvor „smatra da se, u najmanju ruku, može tvrditi da je hrvatski premijer taj koji neprimereno koristi državne resurse”.

Naveo je pritom da je Plenković posećivao Hvar i Brač samo manjim delom zbog stvarnih službenih razloga, a uglavnom zapravo kako bi posetio članove porodice i rodbinu koji žive na tim ostrvima.

Nacional je pokušao i dodatno službeno da proveri tvrdnje pomenutog izvora, koji napominje da o svemu ima i neposredna saznanja, te je u tom smislu uputio službeni upit portparolu Vlade Marku Miliću.

Foto: Tanjug/HINA

Na pitanje u koliko je navrata u ovom i prethodnom mandatu Vlade premijer Plenković, za potrebe svog boravka na Hvaru, koristio službeni policijski gliser ili druga plovila, odnosno materijalno-tehnička sredstva u vlasništvu nekih drugih ministarstava i koliko je na to utrošio sredstava i resursa, oglasio se MUP, ali je izostao konkretan odgovor.

- Obaveštavamo vas da se službena policijska plovila, kao materijalno-tehnička sredstva u vlasništvu Ministarstva unutrašnjih poslova, koriste za sprovođenje policijskih poslova osiguranja i zaštite domaćih i stranih štićenih osoba (što uključuje i njihov prevoz) ako je to potrebno u skladu sa programom i aktivnostima u kojima štićene osobe učestvuju na obali ili ostrvima - naveli su iz MUP-a.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA! Huligani povredili Mrkelu, Drkušić zbog petarde morao ranije da završi meč u Milanovcu (FOTO/VIDEO)