OBUČEN U MAJICU HOS-a SA USTAŠKIM MOTIVIMA: Muškarac bio naoružan startnim pištoljem - novi detalji drame u Zagrebu

Novosti online

03. 09. 2024. u 13:35

MUŠKARAC koji je danas upao u zgradu psihijatrije zagrebačkog KBC Rebro na sebi je imao majicu HOS-a i kod sebe nije imao pravi pištolj, piše hrvatski portal 24sata.

ОБУЧЕН У МАЈИЦУ ХОС-а СА УСТАШКИМ МОТИВИМА: Мушкарац био наоружан стартним пиштољем - нови детаљи драме у Загребу

Foto: Tanjug

Na majici HOS su, inače, simboli ustaške šahovnice sa prvim belim poljem i ustaškim pozdravom "za dom spremni".

On je, navodi portal, kod sebe imao startni ili signalni pištolj, koji ne spada u oružje niti u pirotehnička sredstva i prodaju se bez dozvola.

Muškarca je privela interventna policija, a portal piše da je reč o rastrojenoj osobi, zbog koje su se pacijenti i lekari zaključali u sobe, a neki su iz straha iskakali i kroz prozore.

Na jednoj od objavljenih fotografija se vidi muškarac u majici HOS-a koji stoji ispred policije i viče: 'Ajde, pucaj! Ubij me! Ko vam je kriv. Gamad!'

Navode da je startni pištolj po svom izgledu identičan pravom, a ima primenu u raznim segmentima: za navikavanje lovačkih pasa na pucanj, zvučno označavanje početka takmičenja ili rasterivanje ptica.

Prema hrvatskom Zakonu o nabavci i posedovanju oružja građana koji je na snazi od 1. januara prošle godine piše da se oružjem ne smatraju "predmeti koji su izrađeni za uzbunjivanje, signaliziranje, spasavanje života, humano usmrćivanje životinja, lov harpunom, ili u industrijske ili tehničke svrhe, pod uslovom da se mogu upotrebljavati samo u navedene svrhe, kao i praćke i dekorativno oružje (imitacije oružja)".

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEPRAVEDNO! Vladimir Putin ne može da veruje da se ovo događa