EKSPLOZIJA ODJEKNULA U POLA NOĆI: Meštani zagrebačkog naselja u šoku, ne pamte da se ovako nešto desilo

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

10. 09. 2024. u 22:10

OKO 00:40 odjeknula je eksplozija u naselju Špansko u Zagrebu, od koje su oštećena dva automobila.

ЕКСПЛОЗИЈА ОДЈЕКНУЛА У ПОЛА НОЋИ: Мештани загребачког насеља у шоку, не памте да се овако нешто десило

Foto: Profimedia

- Čulo se da je nešto jako puklo, prvo sam pomislio da je grom udario negde u blizini. Bio sam veoma uplašen, pa nisam izašao da vidim šta se desilo. Tek ujutru sam video policiju i da je beli džip oštećen. Prednja strana mu je potpuno uništena - rekao je stanovnik Kaljske ulice u Zagrebu, gde se dogodila eksplozija.

Kako je saopštila policija, za sada nepoznati počinilac prišao je parkiranom putničkom automobilu "pežo" zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu jednog trgovačkog preduzeća, a koristi ga druga trgovačka firma i postavio improvizovanu eksplozivnu napravu, a zatim je aktivirao. Osim pežoa, u eksploziji je oštećena i "mazda"! zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 68-godišnjaka, koja je bila parkirana pored "pežoa".

"Ne sećam se da se ovako nešto dogodilo"

I dok policija vrši kriminalističko istraživanje i traga za nepoznatim počiniocem, stanovnici inače mirne zagrebačke ulice su u šoku.

- Ne sećam se da se nešto slično ovde ikada dogodilo. Komšije pred čijom su kućom bila ta kola znam iz viđenja. U prizemlju je mlada porodica sa decom, pristojni ljudi, sa njima nikada nije bilo problema. Znam da su u kući još dva stana, na prvom spratu i u potkrovlju - rekla je komšinica.

Ona je dodala da je automobile odvezla šlep služba nakon što je policija završila uviđaj.

Osoba bliska oštećenima rekla je da ih je probudila eksplozija. Inače, bave se iznajmljivanjem vozila i nikada ranije nisu imali problema, a eksplozija ih je zatekla. Ne znaju zašto bi im neko ovo uradio, a nadaju se da će policija brzo pronaći počinioca. Još ne znaju kolika je šteta na vozilima, ali će ona svakako biti velika.

(24 Sata)

BONUS VIDEO: RUSKI KASKADER PRKOSI SMRTI: Pogledajte zavisnika o adrenalinu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NEBO NATO-A OTVORENO ZA RUSKE DRONOVE: Rumunski F-16 nisu smeli da obore šahid iz bizarnog razloga

NEBO NATO-A OTVORENO ZA RUSKE DRONOVE: Rumunski F-16 nisu smeli da obore "šahid" iz bizarnog razloga

LOVCI rumunskog vazduhoplovstva F-16 uspešno su presreli ruski dron sa eksplozivom koji je narušio vazdušni prostor NATO-a tokom nedavnog napada Kremlja na Ukrajinu, ali pilotima nije bilo dozvoljeno da obore bespilotnu, robotsku letelicu jer bi to bilo ilegalno prema rumunskom državnom zakonu, navodi se u zvaničnim izjavama i novinskim izveštajima, piše Kijev post.

11. 09. 2024. u 20:59

Komentari (0)

SRBIJA JE OVO ČEKALA: Srpski teniseri predvođeni Đokovićem u petak će imati trening otvoren za javnost