ČOVEK SE UDAVIO U CETINI, VESLAO KAJAKOM, PA SE PREVRNUO: Stradao muškarac srednjih godina

Novosti online

14. 09. 2024. u 20:45

MUŠKARAC srednjih godina udavio se danas dok je veslao kajakom na Cetini u Kostanjama nedaleko Omiša, navela je Hrvatska gorska služba spasavanja (HGSS).

ЧОВЕК СЕ УДАВИО У ЦЕТИНИ, ВЕСЛАО КАЈАКОМ, ПА СЕ ПРЕВРНУО: Страдао мушкарац средњих година

Foto: Printscreen/Tviter/@HrvatskaGSS

Nesreća se dogodila na predelu Studenaca (Kostanje) kod brzaka Oblačnik, kada se kajakaš, inače rekreativac, prilikom izlaska iz brzaka prevrnuo i ostao pod vodom.

U HGSS kažu da mu je odmah u pomoć priskočio kolega kajakaš koji je s njim prolazio tu deonicu, a za nekoliko minuta stigao je i vodič avanturističkog turizma, koji je u blizini vodio rafting turu.

- Nesrećni kajakaš je odmah izvučen iz vode i počela je reanimacija uz dodatne savete HGSS ekipe koja je krenula na mesto nesreće, po pozivu koji je stigao u 12,33 sati. Po dolasku Hitne medicinske pomoći iz Šestanovaca nastavljena je reanimacija, ali nažalost ni nakon sat i po vremena upornih pokušaja nije uspela čak ni uz pomoć defibrilatora -  navode u HGSS.

Nakon policijskog uviđaja, ekipa HGSS odnosno dva člana Stanice Split, jedan član Stanice Makarska, zajedno s pet vatrogasaca DVD Kučiće preneli su telo do najbližeg puta i predali ga mrtvozorniku. Akcija je završila u 16,17 sati.

U HGSS ističu da je Oblačnik izuzetno zahtevan brzak na Cetini kojeg rafting ture mahom zaobilaze zbog sigurnosti.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: DRAMA NA KEJU OSLOBOĐENjA: Dve osobe izvučene iz vode, jedna bez svesti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUKLA BRUKA! Alkaraz priznao da se folira tokom mečeva