UPOZORENJE NA POPLAVE TREĆEG STEPENA U MAĐARSKOJ: Ciklon Boris napravio haos u Budimpešti

Tanjug

16. 09. 2024. u 10:08

U MAĐARSKOJ je danas, zbog obilnih padavina koje zapadnoj i istočnoj Evropi donosi ciklon Boris, na snagu stupilo upozorenje na poplave trećeg stepena duž svih sektora Dunava u Budimpešti, a mađarski premijer Viktor Orban sazvao je rano jutros sastanak operativnog tela koje je odgovorno za zaštitu od poplava.

УПОЗОРЕЊЕ НА ПОПЛАВЕ ТРЕЋЕГ СТЕПЕНА У МАЂАРСКОЈ: Циклон Борис направио хаос у Будимпешти

Foto: Printskrin/ Iks /fkratzert

Utvrđeni su hitni zadaci i odobreni planovi za zaštitu od poplava u narednim danima, saopštio je orbanov portparol Bertalan Havaši, a prenosi agencija MTI.

Orban je potvrdio da su iskorišćeni svi tehnički i finansijski resursi koji su potrebni za zaštitu od poplava.

Eksperti za upravljanje vodnim resursima sproveli su tokom vikenda niz zaštitnih mera, objavio je na Fejsbuku gradonačelnik mađarske prestonice Gergelj Karačonj.

On je juče rekao da je jedna od najvažnijih mera zatvaranje Peštanskog i Budimskog donjeg keja od večeras u 20 sati i istakao da sva vozila parkirana na tom prostoru moraju što pre biti uklonjena.

Najnovije prognoze ukazuju da će vodostaj Dunava u drugoj polovini ove nedelje dostići maksimum od preko osam metara.

Ciklon Boris doneo je obilne kiše centralnoj i istočnoj Evropi, a u poplavama je poginulo najmanje sedam ljudi.

BONUS VIDEO:
POPLAVE U MILANU: Pogledajte kako izgledaju ulice posle obilnih padavina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO PREVARANT ILI PSIHO Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO "PREVARANT" ILI "PSIHO" Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RAJAN Vesli Rut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Vol strit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rutom u Kijevu 2022. godine.

17. 09. 2024. u 09:50

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

NBA ZVEZDA I MERIDIAN FONDACIJA UDRUŽILI SNAGE: Licitirajte za dres Janisa Adetokumba i pomozite Ani Spajić! (VIDEO)