ZBOG ORGANIZOVANOG KRIMINALA: Akcija Policije FBiH, uhapšeni Armin Ćulum i njegov sin

S. MIŠLjENOVIĆ

09. 10. 2024. u 22:46

U VELIKOJ akciji Policije Federacije BiH kodnog naziva "Geko" uhapšeno je sedam osoba, koje su privedene nakon saobraćajne kontrole dva vozila "audi". Među uhapšenima je, kako pišu federalni mediji, Armin Ćulum, pripadnik bajkerske organizacije "Junajted tribjuns" i kako navode i njegov sin A. L. Ć. (24).

ЗБОГ ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛA: Акција Полиције ФБиХ, ухапшени Армин Ћулум и његов син

Foto: Printskrin

Armin Ćulum je, prema nezvaničnim informacijama, uhapšen u Ljubuškom, a onda je opkoljena i njegova kuća u Sanskom Mostu i pretresena.

Iz Federalne policije su potvrdili da se više uhapšenih osoba tereti za krivično delo međunarodna trgovina ljudima, prostitucija i pranje novca.

- Policija je u popodnevnim satima, kontrolisala vozila u kojima su se nalazili A. L. Ć. (24), A. Ć. (51) D. Ž. K. (24) E. K. (29) i J. D. (34). Prilikom kontrole saobraćaja oni su zaustavljeni i pozvani su u prostorije PU Ljubuški. Nakon toga su u službene prostorije došli i pripadnici FUP, a svi osim J. D. u 22 časa su lišeni slobode i uz pratnju policijskih službenika FUP napustili policijsku stanicu - saopšteno je iz federalne policije.

Federalna uprava policije (FUP) je saopštila i da sprovodi operativnu akciju pod nadzorom Tužilaštva BiH, koja ima za cilj dokumentovanje krivičnog dela organizovanog kriminala u sklopu koje je uhapšeno više osoba, članova međunarodne kriminalne grupe. Prema nepotvrđenim informacijama, FUP bi trebalo da nastavi s plenidbom imovine uhapšenih, stečene na nezakonit način.

Braća na radaru policije

BRAĆA Armin i Nermin Ćulum u više navrata su bili meta policija kako u Federaciji, tako i u RS. U Banjaluci su im pre nekoliko godina zaplenjena skupocena vozila. Važe za osnivače bajkerske grupe "Junajted tribjuns", koju je nemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost, a u Evropi su proglašeni za treću najveću opasnost po bezbednost.

- U toku su pretresi lica, mesta i druge radnje, koje sprovode službenici Federalne uprave policije, uz asistenciju Obaveštajno-sigurnosne agencije i kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova Unsko-sanskog, Zapadnohercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog kantona - navode iz FUP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LJUBAVNA PRIČA EMIRA KUSTURICE: Maja mu je srce zarobila