PLENKOVIĆ: Nastavićemo rešavanje otvorenih pitanja sa Srbijom

Tanjug

14. 09. 2020. u 13:46

SITUACIJA u regionu je dinamična, a za Hrvatsku su najvažniji stabilnost i mir, rekao je danas u Mostaru premijer Hrvatske Andrej Plenković i istakao da će sa Srbijom nastaviti da rešava pitanja koja su na dnevnom redu.

ПЛЕНКОВИЋ: Наставићемо решавање отворених питања са Србијом

Foto: Tanjug

Plenković je to rekao komentarišući stanje u regionu nakon parlamentranih izbora u Crnoj Gori i sporazuma u Vašingtonu koji su potpisali Beograd i Priština.

-Zalažemo se za stabilnost u svim susednim zemljama i to je poruka broj jedan. Dijalog koji se vodi između Srbije i (samoproglašenog) Kosova ima dva kraka, jedan u Vašingtonu i drugi u Briselu i tu vidimo pomake-naveo je Plenković na konferenciji za novinare nakon razgovora Draganom Čovićem, liderom HDZ BiH.

Za Hrvatsku je, istakao je, važno da se smanjuju tenzije, normalizuju trgovački tokovi i omogućava sloboda kretanja ljudi.

Dodao je da Hrvatska vodi računa o Hrvatima u Srbiji i Crnoj Gori, kao i da će nastaviti da sa Srbijom rešava niz pitanja koja su na dnevnom redu, prenela je Srna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!