ZAPLENJENE CIGARETE U BiH: Akcizna roba bila sakrivena po kombiju (FOTO)

V.Mitrić

05. 11. 2020. u 13:46

SLUŽBENICI Uprave za indirektno oporezivanje su prilikom kontrole teretnog vozila na putu Sarajevo – Konjic privremeno su oduzeli 3.918 paklica cigareta koje nisu bile obeležene akciznim markicama UIO.

ЗАПЛЕЊЕНЕ ЦИГАРЕТЕ У БиХ: Акцизна роба била сакривена по комбију (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Akcizna roba, čija se tržišna vrednost procenjuje na 20.550 KM, i ovaj put je bila sakrivena u posebno preuređenim delovima kombija, rekao nam je Ratko Kovačević, portparol UIO BIH.

Foto: V. Mitrić

Kao i pre nekoliko dana, službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja UIO iz regionalnog centra Sarajevo, otkrili su identičan način krijumčarenja cigareta koje su bile namenjene “crnom tržištu” u Bosni i Hercegovini. U teretnom m vozilu bile su urađene posebne pregrade koje su služile za krijumčarenje akcizne robe bez markica. Aktivnosti na terenu dprovedene su prema instrukcijama Tužilaštva BiH i Suda BiH.

Foto: V. Mitrić

I ova zaplijena rezultat je akcije “Stop švercu” koju je pokrenula Uprava za indirektno oporezivanje a s ciljem sprečavanja nelegalnog prometa duvana, duvanskih prerađevina, te bilo kakvog oblika nezakonite trgovine i utaje indirektnih poreza.

Foto: V. Mitrić

Protiv onih kod kojih je pronađena i oduzeta akcizna roba,  službenici UIO podneće izveštaj o počinjenom krivičnom delu Tužilaštvu BiH zbog postojanja sumnje da je počinjeno krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!