PRIJATELJ UHAPŠENIH RODITELJA POVREĐENE DEVOJČICE: Nazvao me gušeći se u suzama

Novosti online

02. 04. 2021. u 11:57

SLUČAJ teško pretučene dvoipogodišnje devojčice iz Nove Gradiške, koja je u četvrtak s povredama opasnim po život primljena u Klaićevu bolnicu, komentarisao je blizak porodični prijatelj, kao i jedan član porodice.

ПРИЈАТЕЉ УХАПШЕНИХ РОДИТЕЉА ПОВРЕЂЕНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ: Назвао ме гушећи се у сузама

Foto: Depositphotos/Ilustracija

- Zvučao je očajno kad me nazvao juče ujutro. Gušeći se kroz suze mi je rekao da najmlađa od tri ćeri nije dobro i da je žena odvela u bolnicu u Gradišku i da dalje ide za Zagreb. Stavio sam mu se na raspolaganje ako mu nešto treba, ili da pričuvam drugu decu, i da mi se javi kad bude u prilici. Nisam imao informaciju što se dogodilo tačno, a naveče kad sam na portalima vidio da je jedna beba iz Gradiške pretučena i u životnoj opasnosti, smrz'o sam se i krenuo da ga zovem, ali mobilni mu je bio ugašen. Evo, ni jutros ga još nije upalio. Pa vidim na internetu da su roditelji pretučene devojčice uhapšeni- ispričao nam je prijatelj blizak uhapšenom paru.

Član šire porodice supružnika nam, s nevericom govori kako ne može da veruje da bi oni išta nažao učinili tom detetu. 

- Bila je najveća mezimica u njihova četiri zida. On je čak prošlog leta krenuo za Nemačku. U Minhenu je našao posao, tamo imamo i rodbinu. I kad se vratio kući, našao je posao na građevini. Nije se štedio da bi svojoj porodici priuštio sve. A ona je znala na decu da povisi ton. Znala se čuti vriska, valjda je gubila kontrolu od neispavanosti. Jedna beba iscrpi, a kamoli neće četvero dece. Ne branim nikog, ne znam kako su povrede maleckoj nastale, ali ako su zaista oni doprineli povređivanju, onda zaslužuju svaku osudu bez pogovora - oštar je član porodice.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike oglasilo se oko slučaja te su izvestili kako je ostalo troje dece poslato u hraniteljsku porodicu, kako su roditelji uhapšeni, kao i da su u Centar za socijalnu negu Nova Gradiška poslali inspekciju.

Podetimo, devojčica je bila smeštena u hraniteljsku porodicu zbog loših uslova u biološkoj porodici, ali krajem prošle godine vraćena je jer su se "uslovi poboljšali" i pritom je određen nadzor nad roditeljima. Otac devojčice već je ranije bio prijavljivan i procesuiran za porodično nasilje.

Saopštenje ministarstva prenosimo u celosti:

- Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike najstrože osuđuje svaki oblik nasilja u porodici, posebice usmerenog prema najranjivijoj grupi kao što su deca.

Po dobijenoj informaciji o ovom tragičnom događaju, Ministarstvo je juče naložilo Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška hitnu procenu sigurnosti u porodici.

Nakon utvrđenog rizika za sigurnost dece, Centar je izdvojio ostalo troje dece u hraniteljsku porodicu, a roditelji su uhapšeni.

Ministarstvo je takođe u Centar danas uputilo upravni nadzor te je zatraženo provođenje stručnog nadzora od nadležnih komora nad radom stručnih delatnika Centra kod kojih je porodica bila u tretmanu.

Nadležni Centar će po službenoj dužnosti hitno podneti i kaznenu prijavu protiv roditelja zbog sumnje na počinjenje kaznenog dela- naveli su iz Ministarstva.

(Jutarnji list)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!