EU SE ZADUŽUJE 80 MILIJARDI EVRA: Kredit za finansijski oporavk

Tanjug

01. 06. 2021. u 17:56

EVROPSKA komisija treba da se zaduži u ovoj godini za oko 80 milijardi evra (97,76 milijardi dolara) putem emisije dugoročnih obveznica radi finansiranja fonda NekstDženerejšenEU (NextGenerationEU) za oporavak nakon pandemije, koji je vredan 750 milijardi evra.

ЕУ СЕ ЗАДУЖУЈЕ 80 МИЛИЈАРДИ ЕВРА: Кредит за финансијски опоравк

Foto: Novosti arhiva

Komisija, izvršna vlast EU, saopštila je da će zaduživanje, koje će početi krajem juna, biti dopunjeno izdavanjem kratkoročnih hartija od vrednosti EU u iznosu od nekoliko desetina milijardi evra kako bi se pokrile preostale finansijske potrebe, prenosi Rojters.

Plan finansiranja će, kako napominje EK, biti ažuriran u septembru.

Foto AP

-Komisija će tokom druge polovine godine moći da finansira sve planirane grantove i zajmove državama članicama u okviru Instrumenta za oporavak i otpornost, i da pokriva potrebe politika EU za koje se predviđaju sredstva iz fonda NekstDženerejšenEU“, navedeno je u saopštenju EK.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!