NAKON 12 DANA UGAŠEN POŽAR: Vatrogasci na Šri Lanki ukrotili vatrenu stihiju

Tanjug

01. 06. 2021. u 20:15

VATROGASCI na Šri Lanki danas su ugasili požar na brodu-kontejneru koji je goreo 12 dana, a sud je kapetanu i nekim članovima posade broda izrekao zabranu putovanja.

НАКОН 12 ДАНА УГАШЕН ПОЖАР: Ватрогасци на Шри Ланки укротили ватрену стихију

Foto: Printscreen

Požar na „MV X-Pres s Pearl“ goreo je od 20. maja, prouzrokujući ozbiljnu štetu na brodu koji je, prema rečima zvaničnika, „star“ samo pet meseci i izazvao ozbiljno zagađenje u okeanu i duž većeg dela poznatih plaža ove ostrvske države, prenosi AP.

Brod je bio usidren u glavnom gradu Kolombu, čekajući da uđe u luku kada se zapalio.

Mornarica veruje da je požar izazvala hemikalija koja je prevožena brodom pod zastavom Singapura. U brodu je bilo 1.486 kontejnera, uključujući 25 tona azotne kiseline i drugih hemikalija koje su ukrcane u luci Hazira u Indiji 15. maja.

Portparol policije Adžit Rohana saopštio je da je policija ispitala kapetana broda i zvaničnika lokalnog agenta broda, a da je sud u Kolombu zabranio kapetanu, inženjeru i pomoćniku inženjera da napuste zemlju.

Posada broda sa 25 članova evakuisana je prošle nedelje nakon eksplozije, a među njima su državljani Filipina, Kine, Indije i Rusije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!