KIJEVSKA VLAST JE OTELA UKRAJINU: Gorka istina odzvanjala u Savetu bezbednosti, Nebenzja rekao šta je ključ za rešenje

Novosti online

02. 06. 2021. u 20:29

REŠENjA za sukob u Ukrajini neće biti sve dok zapadne zemlje podržavaju agresiju Kijeva i lokalne nacionaliste, izjavio je ambasador Rusije pri UN Vasilij Nebenzja na sastanku Saveta bezbednosti posvećenom događajima na Majdanu i posledicama po Donbas.

КИЈЕВСКА ВЛАСТ ЈЕ ОТЕЛА УКРАЈИНУ: Горка истина одзвањала у Савету безбедности, Небензја рекао шта је кључ за решење

Foto AP

- Takođe se nadam da je glavna poruka jasna – dok Zapad ne promeni svoj stav i sve dok budu nastavljali da podržavaju agresiju Kijeva, nasilje, neonacizam i nacionalizam koji ne slabi, konflikt u Ukrajini će biti daleko od rešenja - rekao je on na neformalnom sastanku.

Ruski ambasador za Ukrajina kaže da su je "sadašnje kijevske vlasti otele".

- Ukrajina je za Rusiju najbliži sused sa bliskim istorijskim, kulturnim i porodičnim vezama, mesto naših zajedničkih korena i domovina, bratski narod - rekao je Nebenzja.

Foto Tanjug-AP

Prema njegovim rečima, za Rusiju, kao i za milione Ukrajinaca "od početka je bilo kristalno jasno da je Majdan gurao državu ka nepotrebnom i opasnom izboru ne samo između Rusije i Zapada, nego i između samih Ukrajinaca, između najružnijih oblika nacionalizma i multikulturalnog i tolerantnog društva - Ukrajine, koju smo poznavali do 2014. godine, i Ukrajina koju je otela sadašnja kijevska vlast".

Stalni predstavnik Rusije pri UN je naveo da je ovaj izbor bio isplaniran u inostranstvu, a iznutra su njime upravljali radikalni nacionalisti.

- Takođe, danas u Ukrajini ni za koga nije tajna da su smrtonosne pucnje na Majdanu februara 2014. godine, po svemu sudeći, izveli snajperisti po nalogu samih vođa prevrata - dodao je on.

Nebenzja je naveo da nije ni iznenađujuće što istraga, koju je započeo Kijev, za sada ne napreduje i podsetio da su evropske države i SAD bile angažovane u svim fazama Majdana, podstičući nemire i radikalne nacionaliste.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak