SVAKI ČETVRTI GRAĐANIN ITALIJE VAKCINISAN: Do septembra i deca od 12 do 15 godina

Tanjug

07. 06. 2021. u 14:58

SVAKI četvrti Italijan je vakcinisan, a do septembra računa se da će 80 odsto građana biti imunizirano, uključujući i osobe od 12 do 15 godina, izjavio je u parlamentu komesar za vanredne prilike, general Frančesko Filjulo, javlja agencija Ansa.

СВАКИ ЧЕТВРТИ ГРАЂАНИН ИТАЛИЈЕ ВАКЦИНИСАН: До септембра и деца од 12 до 15 година

Još jedan slučaj davanja više doza vakcine u Italiji / Foto EPA

Tokom vikenda, u dva dana, imunizirano je rekordnih 1.200.000 osoba, pretežno mladih, koji se masovno odazivaju pozivu za vakcinaciju.

Za mlade se organizuju posebna mesta i takozvani “Otvornei dani”, a velikom odazivu doprinosi i činjenica da se ove godine neće moći putovati bez potvrde o imunizaciji.

Komesar Filjulo najavio je da će se krajem godine “po svoj prilici planirati vakcinacija još jednom, trećom dozom leka, imajući u vidu činjenicu da korona virus mutira”, i da, uprkos svim merama, neće biti moguće da se Italija sasvim izoluje od onih zemalja u kojima vakcinacija stanovništva ide sporo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak