KIM NAJAVIO "NAPORNI MARŠ": Planovi severnokorejskog lidera za jačanje ekonomije

D. D. S.

08. 06. 2021. u 15:01

SEVERNOKOREJSKI lider Kim Džong Un zakazao je sastanak sa vrhom Radničke partije na kojem će se razmatrati dosadašnji ekonomski rezultati u 2021. godini i kako poboljšati privredu u drugoj polovini ove godine, navodi se u izveštaju državne novinske agencije KCNA.

КИМ НАЈАВИО НАПОРНИ МАРШ: Планови севернокорејског лидера за јачање економије

Foto AP

Kim je pozvao zvaničnike komunističke partije na novi "naporan marš" rada i odricanja, povezavši sadašnju ekonomsku krizu sa periodom tokom 1990-tih kada su u Severnoj Koreji vladali glad i beda. Kim je obelodanio plan koji bi trebalo da donese "opipljive promene koje bi stabilizovale državnu ekonomiju i život ljudi".

Kim traži i veću ulogu u vladi u nameri da podigne severnokorejsku ekonomiju unazađenu kako međunarodnim sankcijama zbog kontroverznog nuklearnog programa, tako i strogim zatvaranjem granica tokom pandemije virusa korona.

U Severnoj Koreji zvanično nije bilo potvrđenih slučajeva kovid-19, ali se u Južnoj Koreji smatra da je širenje virusa bilo moguće s obzirom da je Severna Koreja imala trgovinsku razmenu sa Kinom i direktne kontakte sa njenim građanima pre nego što je zatvorila svoje granice početkom prošle godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!