KRAJ NETANJAHUOVE ERE? U subotu se slavilo ispred rezidencije u Jerusalimu

Novosti onlajn

13. 06. 2021. u 15:52

VLADAVINA izraelskog premijera Benjamina Netanjahua duga 12 godina mogla bi da bude okončana u nedelju kada Kneset glasa o novoj vladi.

КРАЈ НЕТАЊАХУОВЕ ЕРЕ? У суботу се славило испред резиденције у Јерусалиму

Foto: Printskrin

Novu vladu čini koalicija potpuno različitih stranaka.

Netanjahu nije uspeo da samostalno formira vladu nakon parlamentarnih izbora u martu, a novu koaliciju su sastavili opozicioni lideri, centrista Jair Lapid i ultranacionalista Natfali Benet.

Dogovor je da Benet bude premijer dve godine, a onda da mesto preuzme Lapid. Vlada koju vode okuplja stranke različitog političkog spektra, a prisutna je i arapska manjina. Rekli su da je plan da se ne bave gorućim pitanjima poput politike prema Palestincima, već da se fokusiraju na unutrašnje reforme.

Mnogi Palestinci su time razočarani i ističu da Benet sprovodi istu desničarsku agendu kao Netanjahu.

Benjamin Netanjahu je, godinama, postao zaštitni znak Izraela.

Kao političara ga podržava ekstremno desničarska baza, a kritičari ga ne štede. Suočava se sa optužbama za korupciju koje poriče.

Njegovi protivnici su, između ostalog, optuživali za pad ekonomije i loše upravljanje pandemijom.

U subotu uveče, najavljeni politički kraj Netanjahua slavio se ispred njegove rezidencije u Jerusalimu, a poruka je bila "Zbogom, Bibi".

(Glas Amerike)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!